Rămâi conectat

Ştirea zilei

Avocatul Radu Chebuțiu, condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare, pentru trafic de influență

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Curtea de Apel  Alba Iulia a dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor sub aspectul cărora avocatul Radu Chebuțiu, de la Baroul Hunedoara, a fost trimis în judecată din infracţiunea de trafic de influenţă în formă simplă, în infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată.

Potrivit purtătorului de cuvânt Cosmin Munteanu, instanța a hotărât condamnarea inculpatului la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată, şi pedeapsa accesorie a interzicerii unor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei principale şi accesorii pe durata unui termen de încercare de 4 ani şi 6 luni.

Curtea de Apel Alba Iulia pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 83 alin. 1 din Codul penal, conform cărora, dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune. De asemenea, Curtea de Apel Alba Iulia dispune ca inculpatul să restituie denunţătorului H.M. sumele de 6.000 lei şi 1.100 euro”, precizează reprezentantul instanței.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare iar competenţa de soluţionare a recursului revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Inculpatul Radu Chebuțiu din Aiud, de profesie avocat, membru al Baroului Hunedoara, este acuzat că ar fi pretins şi primit bani de la un client pentru a interveni pe lângă medicii legişti în vederea obţinerii unui certificat medico-legal care să confirme o alcoolemie mai mică decât în realitate. Acesta a fost trimis în judecată la Curtea de Apel Alba Iulia în data de 12.10.2012 iar primul termen de judecată a fost la data de 05.11.2012.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea