Avertizare meteo: Vremea se va răci semnificativ în această săptămână. Vijelii, descărcări electrice, grindină și chiar lapoviță în zonele înalte
Avertizare meteo: Vremea se va răci semnificativ în această săptămână. Vijelii, descărcări electrice, grindină și chiar lapoviță în zonele înalte
Meteorologii au emis prognoza pentru săptămâna această și se pare că vara va mai întârzia. Luni și marți temperaturile se vor menține destul de ridicate, însă de miercuri vor începe să scadă, apărând și precipitațiile.
Vremea se schimbă brusc și aduce temperaturi reci
Prognoza meteorologică emisă de ANM trage un semnal de alarmă și spune că vremea se va schimba radical! De la temperaturile de vară, vom trece la unele de toamnă târzie. Astfel, în unele zone din țară, temperaturile minime vor scădea până la nivelul de încheț!
Meteorologii au anunțat pentru luni temperaturi în continuare crescute. Vremea va fi chiar mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată, cu maxime care se vor situa, în general, între 22-31 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei şi 18 grade Celsius în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza şi noaptea, însă doar pe arii restrânse, îndeosebi în sud-estul teritoriului şi la munte, vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Pentru Capitală, meteorologii anunță că cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab, până la moderat. Maximele vor atinge 29-30 grade Celsius, iar temperatura minimă va scădea până în jurul valorilor de 14-15 grade Celsius.
De marți, încep ploile
Pentru ziua de marți, meteorologii anunță în regiunile vestice, nordice, estice, centrale şi la munte valorile termice mai scăzute, iar vremea va deveni instabilă şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului. Izolat, se pot forma vijelii şi poate cădea grindină.
În restul teritoriului vremea va fi călduroasă, cu temperaturi maxime ce se vor situa între 22-32 grade Celsius, iar minime cuprinse între 9-17 grade Celsius. În București se vor semnala înnorări temporare și vor fi posibile averse cu descărcări electrice și intensificări ale vântului. Și aici, temperaturile maxime vor atinge 32 de grade, pe când cele minime nu vor scădea sub 14 grade.
Vremea se va răci considerabil, de miercuri
Meteorologii spun că vremea va schimba foaia începând cu ziua de miercuri. Valorile termice vor scădea semnificativ, astfel că vremea va deveni rece pentru această perioadă din an în majoritatea zonelor, cu maxime cuprinse între 14 și 23 grade Celsius, și minime cuprinse între 0 şi 10 grade Celsius. Cerul va fi temporar noros şi local vor fi averse, cu probabilitate mai mare în sudul ţării şi în zonele montane şi submontane. Cantităţile de apă pot fi însemnate, iar la munte, la altitudini mari, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi trecător ninsoare.
Bucureștenii vor simți și ei de miercuri schimbarea meteo. Vremea se va răci accentuat, iar maximele nu vor mai depăși 18 grade Celsius, pe când minimele vor scădea până la 6 grade Celsius. Cerul va avea înnorări mai ales pe timpul zilei când vor cădea averse de ploaie, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare.
Sursa: impact.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Accident rutier GRAV pe DN 74, la Cărpiniș: O persoană încarcerată, după ce un automobil a lovit un cap de pod
Accident rutier GRAV pe DN 74, la Cărpiniș: O persoană încarcerată, după ce un automobil a lovit un cap de pod Un accident rutier a avut loc pe DN 74, pe raza localității Cărpiniș, la data de 18 septembrie 2024, în jurul orei 22:00 . Din informațiile preliminare transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgență […]
Secțiune Articole Similare
-
Sănătatea și naturăacum 2 zile
Varza murată – sursă de probiotice şi singurul aliment vegetal care conţine vitamina B12
-
Sănătatea și naturăacum 23 de ore
Alunele de pădure îmbunătăţesc performanţa intelectuală
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
14 septembrie – Ziua Inginerului Român, o profesie cu tradiție veche în România
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
15 septembrie – Ziua Internațională a Democrației, un drept fundamental al cetățenilor, bazat pe libertate, egalitate, transparență și responsabilitate
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
16 septembrie – Leul este instituit ca monedă a țării. Istoria monedei naționale
-
Opinii - Comentariiacum 24 de ore
18 septembrie – Ziua Mondială a Geologilor. Rezultatele cercetărilor geologiei românești, remarcate pe plan mondial