Rămâi conectat

Actualitate

Avertizare DNSC: Campanie de tip phishing care vizează utilizatorii de Instagram. Recomandările experților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Avertizare DNSC: Campanie de tip phishing care vizează utilizatorii de Instagram. Recomandările experților

Utilizatorii rețelei sociale Instagram sunt vizaţi de o campanie de tip phishing, atacatorii folosind conturi compromise pentru a face noi victime, a avertizat vineri, 23 septembrie, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică.

”Continuă campania de tip phishing care vizează utilizatorii reţelei sociale Instagram. Atacatorii se folosesc acum de conturi compromise de Instagram pentru a convinge potenţialele victime, prin tehnici de inginerie socială, să furnizeze link-ul de resetare a parolei contului primit prin sms”, a transmis, vineri, DNSC, potrivit news.ro.

Specialiştii precizează că atacatorii pretind că au nevoie de link-ul din sms pentru a obţine un vot într-un concurs online.

”Nu furnizaţi altor persoane date referitoare la coduri de autentificare sau astfel de link-uri pentru resetarea parolei, chiar dacă sunt prieteni sau cunoscuţi, pentru că astfel puteţi pierde accesul la cont. Atacatorii să se folosesc de opţiunea ‘forgot my password’ din Instagram pentru a forţa modificarea parolei. Dacă acest mesaj ajunge la dvs., înseamnă că cineva doreşte să vă fure contul”, au mai transmis specialiştii DNSC.

Ale recomandări ale acestora:

Evitaţi accesarea link-urilor din surse necunoscute!

Atenţie la corectitudinea gramaticală şi de exprimare în limba română a textului primit. De cele mai multe ori atacatorii nu sunt vorbitori de română.

Activaţi autentificarea cu doi factori (2FA) din setările Instagram, deoarece acest strat suplimentar de securitate poate ajuta la reducerea şanselor de a avea contul compromis.

În cazul în care aţi căzut în capcană şi aţi pierdut accesul la cont, adresaţi-vă Centrului de Ajutor Instagram pentru recuperarea lui. Va trebui să efectuaţi paşii necesari pentru validarea identităţii.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă – sondaj

Unirea Ziarul

Publicat

în

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă – sondaj Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele motive de frustrare, conform celui mai recent sondaj realizat de eJobs.ro şi Up România. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea