Avertizare ANM: COD GALBEN de răcire accentuată, ninsori și intensificări ale vântului, în sudul județului Alba și în țară

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia
Avertizare ANM: COD GALBEN de răcire accentuată, ninsori și intensificări ale vântului, în sudul județului Alba și în țar, valabil până miercuri

Vremea se înrăutățește considerabil în acest sfârșit de săptămână. Meteorologii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis ieri, 21 martie, o informare meteorologică de răcire accentuată, ninsori și strat de zăpadă, intensificări ale vântului, valabilă până miercuri, 25 martie, la ora 8.

De asemenea, meteorologii au emis și o atenționare Cod GALBEN începând din data de 21 martie și valabilă până în data de 23 martie, la ora 2:00, vizând fenomenele de viscol și ninsori moderate cantitativ.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 martie) și în cursul zilei de duminică (22 martie) aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane și local Transilvania, Maramureș și Moldova.

Din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/23 martie) precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în cea mai mare parte a țării și se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.
Temporar vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, în general cu viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, viscolind și spulberând zăpada.

Din seara zilei de sâmbătă (21 martie) va ninge moderat (cantități de precipitații în jur de 15 l/mp) în zona Carpaților Orientali și nordul Moldovei, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Pe parcursul zilei de duminică aria ninsorilor va cuprinde și Carpații Meridionali, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 55….70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Potrivit ANM, în cursul zilei de duminică, 22 martie, prezentul mesaj va fi actualizat.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419