Avertismentul medicului Rafila: „O să explodeze mortalitatea, se va dubla, se va tripla”

Medicul Alexandru Rafila a explicat că există pericolul ca tratamentul la ATI, să nu fie posibil, iar asta va genera un număr crescut de decese. Acesta a avertizat că în luna decembrie s-ar putea ajunge la 25.000 de cazuri în 24 de ore.

„În ultima săptămână am ajuns la valori care au depășit așteptările tuturor. Probabil că vom avea cifre cel puțin la fel de mari, iar lucrul acesta are un impact extraordinar de grav pentru că se va răsfrânge peste 7-10-15 zile asupra sistemul de sănătate. Există pericolul ca tratamentul în secțiile de Terapie Intensivă să nu mai fie posibil, iar lucrul acesta va genera un număr de decese important”, spune Alexandru Rafila.

Elit ELIT

El spune că funcționarea sistemului de sănătate publică, care trebuie să gestioneze aproape 10.000 de cazuri pe zi, „lasă de dorit”.

„Nu există practic o coordonare a direcțiilor de sănătate publică, care să poată să identifice toate persoanele infectate, să poată să facă anchetele epidemiologice și să poată identifice și să testeze contacții acestor persoane. Dacă nu reușim acest lucru, atunci infecția va continua să circule în comunitate”, a mai spus reprezentantul României la OMS.

„Nu vor mai fi locuri în spitale. Cazurile uşoare vor deveni cazuri grave nefiind tratate, cazurile grave vor deveni cazuri critice. O să explodeze moratalitatea, se va dubla, se va tripla”, a mai afirmat Rafila.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419