Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Avertismentul lui Sorin Grindeanu pentru firmele abonate la banul public: „Guvernul a modificat Legea achiziţiilor publice”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Avertismentul lui Sorin Grindeanu pentru firmele abonate la banul public: „Guvernul a modificat Legea achiziţiilor publice”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a prezentat vineri, după ședința de Guvern, modificările aduse la legea achizițiilor publice și a procedurii de eliberare a avizelor.

„Am modificat legea achizițiilor publice și a procedurii de eliberare a avizelor. Aceste modificări aprobate erau necesare pentru dezvoltarea infrastructurii din România. Până acum 80 la sută din timpul unui proiect era alocat birocrației. Rezilierea dura 2 ani. Prin aceste măsuri au fost înlăturate motivele pentru întârzierea și blocarea proiectelor.

Eliminăm țantajul anumitor companii care nu se mobilizează și nu respectă termenele contractuale. Se emit certificate de bună-purtare la 90 de zile.

Beneficiarii contractelor, CNAIR, CFR vor putea să plătească în mod direct subcontractorii și furnizorii. Eliminăm mare parte din acele notificări depuse chiar de la începutul contractului.

Eliminăm din timpii pierduți pentru exproprieri. Se constituie un drept de administrare temporară pentru realizarea lucrărilor în albia minoră. Se impune un termne de 15 zile pentru certificatul de urbanism”, a spus Sorin Grindeanu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților Marți, 14 mai 2024, Plenul Camerei Deputaților a adoptat un proiect de lege care revizuiește condițiile pentru eliberarea pașaportului simplu temporar. Conform noilor reguli, acest tip de pașaport va putea fi emis doar în situații speciale. În cursul zilei de marți, 14 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea