Rămâi conectat

Actualitate

Avertismentul lui Sorin Grindeanu pentru firmele abonate la banul public: „Guvernul a modificat Legea achiziţiilor publice”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Avertismentul lui Sorin Grindeanu pentru firmele abonate la banul public: „Guvernul a modificat Legea achiziţiilor publice”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a prezentat vineri, după ședința de Guvern, modificările aduse la legea achizițiilor publice și a procedurii de eliberare a avizelor.

„Am modificat legea achizițiilor publice și a procedurii de eliberare a avizelor. Aceste modificări aprobate erau necesare pentru dezvoltarea infrastructurii din România. Până acum 80 la sută din timpul unui proiect era alocat birocrației. Rezilierea dura 2 ani. Prin aceste măsuri au fost înlăturate motivele pentru întârzierea și blocarea proiectelor.

Eliminăm țantajul anumitor companii care nu se mobilizează și nu respectă termenele contractuale. Se emit certificate de bună-purtare la 90 de zile.

Beneficiarii contractelor, CNAIR, CFR vor putea să plătească în mod direct subcontractorii și furnizorii. Eliminăm mare parte din acele notificări depuse chiar de la începutul contractului.

Eliminăm din timpii pierduți pentru exproprieri. Se constituie un drept de administrare temporară pentru realizarea lucrărilor în albia minoră. Se impune un termne de 15 zile pentru certificatul de urbanism”, a spus Sorin Grindeanu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea