Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Avertisment Salvamont Alba: Pericol de producere a unei avalanșe în zona Domeniului Schiabil Șureanu. Gradul de risc poate atinge nivelul 4

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În munții Șureanu – Parâng a fost emisă o avertizare referitor la riscul ridicat de producere a unor avalanșe de către Serviciul Județean Salvamont Alba.

Potrivit salvamontiţiştilor, în munţii Şureanu-Parâng, în zona montană înaltă, gradul de risc poate să atingă nivelul 4/mare.

”Schiorii sunt rugaţi/avertizaţi să nu se aventureze în afară pârtiilor de schi. Sunt semnalate plăci de vânt, cornişe şi transport însemnat de zăpadă pe văile cu înclinaţie accentuată în zona vârfului Şureanu, pe pantele abrupte din sud, est şi nord.

Stratul de zăpadă nu este stabilizat, fiind depuneri însemnate de zăpadă pulver peste o crustă îngheţată, reducându-se astfel, considerabil, coeziunea între zăpadă mai veche şi cea depusă recent”, se precizează în avertizare.

De asemenea, turiştii sunt rugaţi să nu întreprindă deplasări pedestre în afară zonelor amenajate şi să solicite salvatorilor montani informaţiile necesare.

Sute de iubitori ai sporturilor de iarnă au ”luat cu asalt” în acest weekend Domeniul Schiabil Şureanu. Datorită condiţiilor meteo favorabile pentru schi sau snowbord, oamenii s-au aşezat dis-de-dimineaţă, răbdători, la coada pentru telescaun.

Sâmbătă, în jurul orei 12.00, coada pentru telescaun se întindea pe câteva sute de metri, iar mare parte dintre cei prezenţi au respectat distanţarea fizică. Domeniul de Schiabil Şureanu şi-a deschis porţile în această iarnă, pe 12 decembrie 2020.

Asociaţia Turistică Munţii Şureanu a lansat o petiţie online pentru trecerea drumului de acces care leagă DN67C (Transalpina), de la Barajul Oaşa, de Domeniul Schiabil Şureanu, din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, în administrarea comunei Şugag.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea