Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Avertisment al OMS: Alte peste 230.000 de persoane ar muri de COVID-19, până la finalul anului. Ritmul vaccinării a scăzut cu 14% în ultimele șase săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Avertisment al OMS: Alte peste 230.000 de persoane ar muri de COVID-19, până la finalul anului. Ritmul vaccinării a scăzut cu 14% în ultimele șase săptămâni

Alte 236.000 de persoane ar putea muri în urma infecției cu COVID-19, până în luna decembrie, avertizează Organizația Mondială a Sănătății. Directorul regional al OMS, Hans Kluge, s-a arătat îngrijorat de o stagnare recentă a ritmului vaccinării pe continent.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”Săptămâna trecută, numărul morţilor în regiune a crescut cu 11%, iar o proiecţie fiabilă prevede 236.000 de morţi în Europa până la 1 decembrie” în afară de cele 1,3 milioane de decese cauzate de covid-19 pe acest continent, avertizează într-o conferinţă de presă Hans Kluge, potrivit news.ro.

În total 33 dintre cele 53 de state membre ale regiunii OMS Europa au semnalat o creştere de peste 10% a incienţei cazurilor în ultimele două săptămâni, a precizat el, în timp ce ritmul vaccinării a încetinit.

”În ultimele şase săptămâni, (ritmul vaccinării) a scăzut cu 14%, din cauza unei lipse de acces la vaccinuri în anumite ţări şi unei lipse a acceptării vaccinurilor în altele”, a anunţat pe Twitter Kluge.

Directorul OMS Europa îndeamnă la o creştere a capacităţii de producţie a vaccinurilor şi la o depăşire a tentaţiilor naţionaliste în împărţirea dozelor de vaccin. Trei sferturi dintre membrii personalului medical din Europa au fost vaccinate, însă în unele ţări este vaccinat doar un singur membru al personalului medical din zece, potrivit OMS.

Potrivit OMS, în decurs de opt luni de zile au fost administrate aproape 850 de milioane de doze de vaccin în această regiune a organizaţiei ONU, care se întinde până în Asia Centrală, ceea ce a permis vaccinarea a jumătate din populaţie. În Uniunea Europeană (UE), 58,7% dintre locuitori – adică 262,3 milioane de persoane – au fost complet vaccinaţi împotriva covid-19, potrivit unui bilanţ întocmit luni de AFP.

Sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea