Avertisment al OMS: Al doilea val al pandemiei de COVID-19 va trebui combătut fără vaccinuri

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Mike Ryan, susține că vaccinurile nu vor sosi la timp pentru a lupta împotriva celui de-al doilea val al pandemiei de COVID-19, pe care multe țări ‘vor continua să-l înfrunte fără vaccinuri’.

‘Cred că va mai dura cel puţin între patru şi şase luni înainte să existe niveluri suficiente de vaccinare peste tot’, a afirmat Mike Ryan, într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri desfăşurată miercuri pe reţele sociale, responsabilul OMS arătând că vaccinurile nu ar trebui considerate o ‘poţiune magică’.

USR - Alegeri parlamentare 2020

‘Nu suntem încă acolo în ce priveşte vaccinurile’, în pofida anunţurilor recente promiţătoare despre vaccinuri cu eficacitate de 90% sau mai mare, a subliniat el.

‘Multe ţări sunt în faţa acestui val şi îl vor traversa şi continua să-l înfrunte fără vaccinuri. Trebuie să înţelegem şi să interiorizăm acest lucru şi să înţelegem că trebuie să urcăm acest munte fără vaccinuri’, a adăugat Ryan.

Anunţul de săptămâna trecută al laboratoarelor american Pfizer şi german BioNTech privind o eficacitate de 90% a vaccinului dezvoltat în comun, precum şi cel de luni al companiei americane de biotehnologie Moderna despre o eficacitate de 94,5% a vaccinului său au impulsionat un val de optimism în lume.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a salutat aceste progrese, dar a îndemnat să nu se pună capăt prematur măsurilor ce permit ţinerea sub control a răspândirii virusului, cum sunt testările, carantina, urmărirea contacţilor, informează agerpres.ro.

Sursa: bugetul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419