Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Averea lui Ovidiu Jidveian, fostul administrator Alpha Parc Residence, pusă SUB SECHESTRU

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Averea lui Ovidiu Jidveian, fostul administrator Alpha Parc Residence, pusă SUB SECHESTRU

Tribunalul Alba a pronunțat vineri, 26 ianuarie 2024, instituirea unui sechestru asigurător pe toate bunurile lui Ovidiu Jidveian, un fost avocat din Alba Iulia, în urma unei cereri depuse de administratorul judiciar al societății Parc Residence Alpha SRL, aflată în insolvență. Fostul avocat este acuzat că, prin intermediul firmei la care este asociat, a construit două blocuri în centrul Alba Iuliei, cu 50 de apartamente, opt spații comerciale și trei penthouse-uri, fără a finaliza proiectul și lăsând mulți clienți fără locuințe.

Prejudiciul revendicat de creditori și acceptat de administratorul judiciar se ridică la 34.748.373 de lei (7 milioane de euro). Tribunalul a decis instituirea unui sechestru asigurător asupra bunurilor imobile și mobile ale lui Jidveian și poprirea asigurătoare asupra disponibilităților bănești, până la concurența sumei de 33.802.278 lei.

Pentru ca poprirea să devină efectivă, administratorul judiciar trebuie să depună o cauțiune de 338.022,78 lei din averea debitoarei în termen de 10 zile. Decizia instanței poate fi contestată cu apel.

În urma scandalului imobiliar, aproximativ 20 de persoane care au plătit sume semnificative lui Jidveian fără a deveni proprietari ai locuințelor au organizat un protest în fața unuia dintre blocurile construite de firma acestuia. Cumpărătorii reclamă că locuințele nu au fost finalizate, iar spațiile de locuit au fost vândute de mai multe ori. Prejudiciul se ridică la 34 de milioane de lei, iar fostul avocat deține acum 10% din firma respectivă.

Ovidiu Jidveian, fost consilier local și subprefect, a afirmat că societatea se află în insolvență și că există un investitor interesat să achiziționeze imobilele la valoarea de piață. Jidveian a fost membru PSD și candidat la Senat din partea acestui partid în 2012.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Protest spontan la Arhivele Naționale – Serviciul Județean Alba. Angajații au întrerupt activitatea timp de o oră. Care sunt nemulțumirile lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Protest spontan la Arhivele Naționale – Serviciul Județean Alba. Angajații au întrerupt activitatea timp de o oră. Care sunt nemulțumirile lor Vineri, 17 mai 2024,  între orele 09:30 – 10:30, angajații din ARHIVELE NAȚIONALE – SERVICIUL JUDEȚEAN ALBA au decis să protesteze prin întreruperea activității și anularea programului de lucru cu publicul. Angajații din Arhivele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea