Rămâi conectat

Actualitate

Autostrada Transilvania: Peste 55 de kilometri, pierduţi în tranziţia legislaţiei, aşteaptă să fie relicitaţi pe contractul naţional

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 55 de kilometri din Autostrada Transilvania, pierduţi în tranziţia legislaţiei, aşteaptă să fie relicitaţi pe contractul naţional.

Pregătiţi să fie scoşi la licitaţie încă din toamna anului trecut, peste 55 de kilometri din Autostrada Transilvania s-au „pierdut” pe drumul lung al birocraţiei. Şi asta pentru că documentaţia, realizată iniţial în baza Ordinului 600/2017 al Ministrului Transporturilor, a trebuit refăcută în acord cu noul contract naţional.

Peste 55 de kilometri din Autostrada Transilvania, cuprinşi între Nădăşelu şi Suplacu de Barcău, ar putea fi scoşi la licitaţie în această vară.

„Documentaţia a fost refăcută pe contractul naţional şi va fi trimisă din nou la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) în iunie sau iulie”, a spus pentru Economica.net Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

În octombrie 2017, CNAIR anunţa că a finalizat procesul de elaborare a documentaţiilor de atribuire pentru 55,854 de kilometri din Autostrada Transilvania şi le-a transmis spre validare la ANAP:

– Subsecţiunea 3A2: Nădăşelu – Mihăieşti (km 8+700-km 25+500) în lungime de 16,80 km şi Subsecţiunea 3B1: Topa Mică – Zimbor (km 0+000 – km 13+260) cu o lungime de 13,26 kilometri.

– Subsecţiunea 3B2: Zimbor – Poarta Sălajului (km 13+260 – km 25+500), care va avea o lungime de 12,24 km,

– Subsectiunea 3B5: Nuşfalău – Suplacu de Barcău (km 66+500 – km 80+054.044), care va avea o lungime de 13,554 km.

ANAP a respins de trei ori documentaţiile

CNAIR a trimis pe 23 octombrie spre validare la ANAP documentaţiile pentru subsecţiunile din Autostrada Transilvania menţionate mai sus. Pe 6 noiembrie, ANAP le-a respins.

Pe 15 noiembrie, CNAIR a trimis a doua oară documentaţiile, iar pe 20 noiembrie, ANAP le-a respins din nou.
La finele lunii noiembrie, CNAIR a trimis pentru a treia oară documentaţiile, care au fost însă respinse din nou de către ANAP pe 6 decembrie.

„Documentaţiile de atribuire au fost respinse de la validare ex-ante de către ANAP urmare a identificării neconformităţilor cu legislaţia în domeniul achiziţiilor publice”, explică pentru Economica.net reprezentanţii ANAP.

Jocul deja clasic de ping-pong dintre CNAIR şi ANAP s-a oprit apoi brusc.

Stop joc! Circulara de la MT

Pe 27 decembrie 2017, o circulară a Ministerului Transporturilor le transmitea şefilor companiilor subordonate, printre care cea de Drumuri, să nu mai lanseze licitaţii pe Ordinul MT 600/2017. Potrivit Digi24, aceştia erau sfătuiţi să modifice documentațiile de licitație pentru a fi conforme cu dispoziții care nu apăruseră încă oficial.

Noul tip de contract naţional a fost aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 1/2018. Acesta înlocuieşte contractul de tip FIDIC aplicat până acum la marile lucrări de infrastructură.

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea