Ziarul Unirea

Autostrada Sibiu – Piteşti intră în linie dreaptă: Guvernul a aprobat declanşarea procedurilor de expropriere pentru secţiunea 1

Guvernul a aprobat joi declanşarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul lucrărilor pentru autostrada Sibiu-Piteşti, secţiunea 1 Sibiu – Boiţa.

„În şedinţa de Guvern de astăzi, la propunerea Ministerului Transporturilor, a fost aprobată o hotărâre privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional autostrada Sibiu – Piteşti, secţiunea 1, Sibiu – Boiţa. Este vorba despre aprobarea amplasamentului şi, evident, a declanşării procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe raza localităţilor Şelimbăr, Tălmaciu şi Boiţa din judeţul Sibiu”, a precizat Nelu Barbu, la finalul şedinţei de Guvern.

ELIT

El a adăugat că au fost aprobate sumele individuale estimate aferente despăgubirilor, care sunt în total de aproximativ 5 milioane de lei, pentru 1.298 de imobile.

Banii se vor plăti în cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. la dispoziţia proprietarilor de imobile proprietate privată care constituie coridorul de expropriere.

Imobilele ce vor fi expropriate sunt situate pe raza localităţilor Şelimbăr, Tălmaciu şi Boiţa din Judeţul Sibiu.

Sursa: adevarul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419