Rămâi conectat

Actualitate

Autostrada Sibiu-Pitești: CE a aprobat peste 800 milioane de euro pentru construirea primului tronson. Mircea Hava: ”Cea mai importantă infrastructură de mobilitate de transport pe care suntem datori să o finalizăm în interesul economie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Într-o postare pe Facebook, europarlamentarul Mircea Hava susține construirea si finalizarea autostrăzii Sibiu-Pitești. Acesta anunță aprobarea de fonduri în valoare de 875,5 milioane de euro , din partea Comisiei Europene, pentru construcția unui prim tronson. De asemenea, vorbeste despre importanța ei  vitală atât în viitorul economic al țării, cât și în viața cotidiană a oamenilor care fac naveta săptămânal pe această rută.

De la om de afaceri, la turist, de la tânăr, la vârstnic, de la cel care tranzitează România, la cel care e nevoit sa facă săptămânal drumul ăsta, de la cei care transportă milioane de călători, la cei care transportă milioane de tone de marfă, nu există român care să nu fi înțeles ce înseamnă pentru țara asta autostrada Sibiu-Pitești. Mai degrabă, lipsa ei! Și marea nevoie ca România să fie conectată prin ea de Europa, iar Europa într-un final, cu lumea, prin portul Constanța. Autostrada A1 pe porțiunea Sibiu – Pitești este cea mai importantă infrastructură de mobilitate de transport pe care suntem datori să o finalizăm în interesul economiei și al mobilității oamenilor.

Comisia Europeana a aprobat 875,5 milioane de euro pentru construcția unui prim tronson din această autostradă. Este un pas foarte important făcut înainte. Asta înseamnă că de acum nu mai avem scuze și nu mai putem da înapoi. Am fost captivi înte-o poveste care ne-a făcut să fim partea rea și hulită a uneia dintre cele mai mari rute de transport european. Din momentul acesta, trebuie să spunem un NU hotărât ezitărilor și un DA clar pentru acțiune. Cea mai mare realizare a României, de infrastructură majoră din ultimii 30 de ani, poate începe, pentru a transforma în realitate o legătură de transport vitală pentru noi și Europa.

Există doi oameni, plini de siguranță și de hotărâre, pe care vreau să-i amintesc: comsiarul european Adina Valean și ministrul Lucian Bode. Îi amintesc aici și pe colegii lor din aparatul executiv care au lucrat pentru aprobarea finală a dosarului de finanțare. Greu să prinzi în cuvinte spiritul unei echipe care luptă pentru România, dar ei ne-au arătat ce înseamnă dorința de a reuși. Sunt mândru de colegii mei,, A declarat europarlamentarul Mircea Hava „.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea