Autostrada Sebeș-Turda: Recepția lotului 3 a fost amânată. Constructorul are 90 de zile pentru remedierea deficiențelor

CNAIR a amânat recepția lotului trei al Autostrăzii Sebeș-Turda, care are 12,5 kilometri și se întinde de la Aiud la Decea, o nouă inspecție urmând să fie făcută peste circa 90 de zile, timp în care constructorul trebuie să remedieze problemele legate de aderență, planeitate și grosime a asfaltului.

Purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Șerbănescu, a declarat, miercuri, pentru ziarulunirea.ro, că recepția lotului Autostrăzii Sebeș-Turda, care a fost inspectat marți, s-a amânat.

”S-a amânat recepția, au la dispoziție 90 de zile, dar în această perioadă se va ține cont și de starea vremii. Ca atare, în cazul în care vremea nu permite, se dă o extensie de timp, care să acopere perioada în care, să zicem, lucrările ar fi afectate de condițiile meteo, iar după trecerea acestei perioade se va face o nouă inspecție în vederea recepției. Se ține cont de vreme, dacă în timpul acesta de 90 de zile, să zicem că două săptămâni starea vremii este rea și nu se poate interveni, nu se poate intra în amplasament, și se dă o extensie de timp”, a spus Alin Șerbănescu.

Constructorul nu și-a respectat propriul proiect și are de remediat o serie de deficiențe, a spus purtătorul de cuvânt al CNAIR, întrebat de ce nu s-a făcut recepția.

”(N.r. Sunt) Probleme legate de rugozitate, de aderență, excesul de bitum, probleme legate de planeitate, adică existența unor denivelări pe care le-am văzut toți acolo. Probleme legate de soluția aplicată pe pod, pe care nu au respectat-o. Practic, nu și-au respectat propriul proiect. Ei au propus un proiect pentru asfalt și nu l-au respectat. Vorbim de modul în care au așternut asfaltul, care trebuie să aibă cele trei straturi, de bază, legătură și uzură. Cele trei straturi de asfalt trebuie să aibă o anumită consistență și o anumită grosime. Practic, nici consistența, nici grosimea nu sunt cele din proiect. O soluție similară au aplicat pe Lugoj-Deva 1, unde au apărut deja fisuri la suprafața asfaltică. Nu în ultimul rând, faptul că nu au pus acele becuri cu led”, a spus Șerbănescu.

Potrivit acestuia, constructorul și-a manifestat dorința de a semna raportul de inspecție.

”Noi am discutat cu el, nu pot să-i caracterizez reacția, cert este că și-a manifestat dorința de a semna raportul de inspecție, ca atare, reacțiile lui nu contează, ci contează ce prevede contractul și el trebuie să-l respecte, să-și îndeplinească obligațiile contractuale”, a mai spus Șerbănescu, întrebat care a fost reacția constructorului.

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi.

Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

Valoarea lucrărilor, fără TVA, este de 541.739.137 de lei pentru lotul 1, 549.332.393 de lei pentru lotul 2, 420.511.921 de lei pentru lotul 3, 470.004.894 de lei pentru lotul 4, toate fiind finanţate din fondul de coeziune, 85%, şi bugetul de stat – 15%.

 

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

3 Comentarii

Corleone 10 ianuarie 2018 at 11:51

Pai si fraierii de noi stam si asteptam!?
De ce nu au aplicat executantii prevederile caietului de sarcini – beneficiarul nu a avut diriginte de santier? Bagati-le bai coruptilor penalitati de intarziere pe fiecare zi in care nu se circula pe autostrada si mor oameni nevinovati pe soselele supra-aglomerate!

Costel 10 ianuarie 2018 at 12:11

Corleone….sânt mafioți. …mănâncă la aceeași masă! !cum sa isi scoată ochii corb la corb????

1 13 ianuarie 2018 at 20:17

CINE PLATESTE PAGUBELE?,;;;MINISTRTU TREBUIE DEMIS;;

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...