Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Autostrada Sebeș-Turda: În 8 situri arheologice de pe Lotul 4 s-au descoperit vestigii de la începutul epocii bronzului și epoca migrațiilor

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În aceste zile, 12 arheologi de la Muzeul Național de Istorie a României lucrează pe șantiere deschise pe Lotul 4 al Autostrăzii Sebeș – Turda. Până acum au fost descoperite vestigii dintr-o perioadă cuprinsă între epoca bronzului și cea a migrațiilor.

Este vorba despre descărcările de sarcină arheologică necesare pentru începerea lucrărilor de construcție a autostrăzii, proiect care ar trebui să se încheie în decembrie 2015.

Pe ultimul lot al autostrăzii, cel dintre Inoc – județul Alba și Turda, au fost descoperite 8 situri arheologice și acestea urmează să fie cercetate în vederea obținerii de către constructor a documentelor necesare eliberării de sarcină arholologică”, a declarat arheologul Paul Damian, director adjunct al MNIR, pentru Ziar de Cluj.

La fiecare sit lucrează câte 3-4 arheologici de la muzeul din București, plus 15-20 de muncitori necalificați.

S-au găsit vestigii de la începutul epocii bronzului și epoca migrațiilor. Urmează să colaborăm și cu colegii de la Muzeul de Istorie din Turda și cu Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia”, a mai precizat specialistul.

Începerea lucrărilor a fost precedată de o serie de exproprieri iar în zona Aiud o porțiune va fi începută mai târziu, după culesul recoltei și mutarea plantațiilor de viță de vie și pomi fructiferi din zonă.

Fostul ministru al Transporturilor Dan Șova a semnat la începutul lunii mai ordinul de începere a lucrărilor pentru Autostrada Sebeș-Turda, care va face legătura între Autostrada Orăștie-Sibiu și Autostrada Transilvania.

Valoarea totală a investiției pentru construcția celor 70 de kilometri ai noii autostrăzi ar fi aproximativ 500 de milioane de euro. Proiectul este finanțat în proporție de 85% din Fondul de Coeziune și 15% din bugetul de stat.

Sursa: ziardecluj.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea