Rămâi conectat

Politică Administrație

AUTOSTRADA Sebeş-Turda: Documentaţii tehnice de 1,6 milioane de euro, pentru EXPROPRIERI necesare construcţiei autostrăzii. CNADNR a identificat 4.720 de imobile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Autostrada Sebeş – Turda. CNADNR va contracta servicii estimate până la 1,6 milioane euro, cu TVA, de realizare a documentaţiei tehnice pentru exproprieri necesare construcţiei autostrăzii Sebeş – Turda, cu o lungime de 70 de kilometri şi o valoare totală a lucrărilor de execuţie de peste jumătate de miliard de euro.

CITIŢI şi Lista cu persoanele din Alba expropriate și sumele cu care vor fi despăgubite

Contractul vizează servicii pentru întocmirea documentaţiei tehnice în vederea dobândirii prin expropriere/ transfer a imobilelor necesare executării lucrărilor de construcţie ale autostrăzii Sebeş Turda, în localităţile Sebeş, Alba Iulia, Ciugud, Sîntimbru, Galda de Jos, Teiuş, Aiud, Rădeşti, Mirăslău şi Unirea (judeţul Alba), respectiv Moldoveneşti, Mihai Viteazu şi Călăraşi (judeţul Cluj).

Valoarea estimată a acordului, la care se vor raporta ofertanţii în elaborarea propunerii financiare este de 3,93 milioane lei, fără TVA. CNADNR poate opta ulterior pentru achiziţionarea unor servicii similare de 1,96 milioane lei, astfel încât valoarea totală a proiectului poate ajunge până la 5,9 milioane lei, fără TVA.

CNADNR a identificat 4.720 de imobile, suprafaţa totală afectată fiind de 9 milioane de metri pătraţi, potrivit anunţului lansat în vederea selecţiei furnizorului.

Contractul, finanţat cu fonduri bugetare, va avea o durată de 18 luni de la data atribuirii.

Furnizorul serviciilor va fi contractat prin licitaţie deschisă, pentru preţul cel mai scăzut, iar termenul limită de depunere a ofertelor a fost stabilit pentru 22 ianuarie.

Autostrada însumează 70 de kilometri, iar proiectul a fost împărţit în patru loturi.

CNADNR a selectat în aprilie constructorii loturilor 3 şi 4, contractele pentru primele două fiind semnate în noiembrie.

Licitaţia pentru lucrările la lotul 1, de 17 kilometri, a fost câştigată de asocierea Impresa Pizzarotti (Italia) şi SpA & Pomponio Construcţii, care va încasa 541,7 milioane lei fără TVA, iar lucrările pentru lotul 2, de 24,2 kilometri, au fost adjudecate de asocierea Aktor (Grecia) – Euroconstruct Trading 98 pentru 549,3 milioane lei fără TVA.

Acordul pentru lotul 3, cu o lungime de 12,4 km, a fost atribuit asocierii italiene Tirrena Scavi – Societa Italiana per Condotte d’Acqua şi are o valoare de 420,5 milioane lei, fără TVA, iar al patrulea tronson, de 16,3 km, va fi construit de PORR Construct – PORR Bau (Austria) în baza unui contract de 470 milioane lei, fără TVA.

Întrebat când se va circula pe această autostradă, şeful CNADNR, Narcis Neaga, afirma la jumătatea lunii noiembrie că în 2016 „se va circula, cu siguranţă, în totalitate”, iar în martie – aprilie vor începe lucrările pe loturile 1 şi 2. Potrivit lui Neaga, pe celelalte loturi ale autostrăzii a fost amânată faza de execuţie la cererea fermierilor care au solicitat să fie lăsaţi să îşi strângă recolta.

Sursa: mediafax


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea