Actualitate
Autostrada Sebeș-Turda: CNADNR a atribuit contractul de supervizare a lucrărilor pentru lotul 2. Valoarea este de peste 1,5 milioane de euro
Supervizarea lucrărilor de proiectare şi execuţie la lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda va fi făcută de asocierea Kappa – Architects & Engineers – Salfo & Associates, potrivit unui anunţ al CNADNR. Contractul a fost atribuit la data de 5 ianuarie și are o valoare de 1,57 milioane de euro cu TVA (adică peste 7 milioane de lei).
Proiectul va fi finanţat cu bani de la buget şi fonduri europene.
Licitațiile pentru supervizarea lucrărilor la cele 4 loturi ale Autostrăzii Sebeș – Turda au fost lansate în luna iulie 2014 iar termenul limită de depunere a ofertelor a fost 9 septembrie 2014. Valoarea totală estimată a fost de 45.983.920 de lei fără TVA, adică aproximativ 10 milioane de euro – câte 11.495.980 de lei pentru fiecare lot.
Se solicită ”servicii de supervizare a proiectării și execuției lucrărilor la standarde de înaltă calitate, evaluarea și aprobarea lucrărilor, materialelor, echipamentelor, etc., astfel încât antreprenorul să execute lucrări de bună calitate și să finalizeze Proiectarea și Lucrările în perioada de execuție specificată în contract”, după cum se arată în cele patru anunțuri publicate în SEAP.
După atribuire contractele se încheie pe o perioadă de 72 de luni.

Actualitate
SCUTUL PĂDURII în Alba: O firmă din Țara Moților a primit AMENDĂ pentru că NU a avut documente legale pentru 31,4 metri cubi de material lemnos
SCUTUL PĂDURII în Alba: O firmă din Țara Moților a primit AMENDĂ pentru că NU a avut documente legale pentru 31,4 metri cubi de material lemnos
Poliţiştii au confiscat 31 de metri cubi de material lemnos, în urma unui control la o societate comercială din Câmpeni, specializată în depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.
În perioada 4 – 8 august 2022, poliţiştii din Câmpeni împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul de Poliție Județean Alba și cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj au efectuat un control la o societate comercială din Câmpeni, specializată în depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că reprezentanţii societăţii nu au putut prezenta documente legale de proveniență pentru cantitatea de 31,4 metri cubi de material lemnos.
Întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată, iar reprezentantul societății comerciale a fost sancţionat contravenţional, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.
Actualitate
VIDEO| Sindicatele din Poliție protestează la Ministerul Finanțelor: Care sunt revendicările oamenilor legii
VIDEO| Sindicatele din Poliție protestează la Ministerul Finanțelor: Care sunt revendicările oamenilor legii
Sindicaliștii din poliție protestează marţi, de la ora 10.00, la Ministerul Finanţelor, afirmând că drepturile lor şi ale întregii familii ocupaţionale bugetare Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională, dar şi ale pensionarilor militari (rezervişti din Armată şi Poliţie, care pot fi rechemaţi oricând, la ordin, în activitate, conform Legii nr. 446/2006), sunt în continuare ignorate.
Protestatarii din MAI cer aplicarea legii cadru de salarizare cu acordarea sporurilor și actualizarea și recalcularea pensiilor militarilor de stat.
Sindicaliştii precizează că de marţi declanşează seria protestelor pe termen nelimitat.
”Drepturile noastre şi ale întregii familii ocupaţionale bugetare Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională, dar şi ale pensionarilor militari (rezervişti din Armată şi Poliţie, care pot fi rechemaţi oricând, la ordin, în activitate, conform Legii nr. 446/2006), sunt în continuare sfidate grosolan de către actualul Guvern. Mai mult, printr-un proiect legislativ iniţiat acum câteva zile de Ministerul Muncii (confirmat oficial de către ministrul de resort al Coaliţiei), se continuă haosul în sistemul bugetar de salarizare, şi aşa discreţionar şi politizat, astfel încât doar câteva ministere, alese pe sprânceană, plus INS (pentru ,,complexitatea muncii desfăşurate” – cităm din nota de fundamentare), laolaltă cu toate structurile lor teritoriale, ar beneficia de o majorare a salariului de bază de 15% (să ne explicăm: nu depreciem munca din diferite domenii de activitate şi am evitat tot timpul să ne uităm în curtea altora, dar o astfel de sintagmă justificativă, inventată de iniţiatorul OUG, este de neînţeles, prin raportare la noi şi la celelalte ocupaţii bugetare)”, a transmis sindicatul.
Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual acuză că, în timp ce o majorare consistentă, de până la 50%, ar urma să fie acordată tuturor angajaţilor de la stat, care lucrează în domeniul fondurilor europene, angajaţii pe care îi reprezintă ar beneficia doar de jumătate din diferenţa amânată doi ani, care trebuia acordată, integral, la 1 ianuarie 2022, ”în fond, sume infime, de 150-200 lei, anulate de inflaţia majoră a ultimilor ani”.
”Nopţile nedormite şi eforturile mari ale colegilor de la Frontieră, de la Imigrări, de la Combaterea Crimei Organizate şi Antidrog sau din alte structuri, pentru securizarea graniţelor UE, dar şi sfidarea miilor de poliţişti judiciarişti, care susţin activitatea Parchetelor şi întregul proces penal românesc, pe salarii îngheţate la nivel infim, niciuna dintre aceste probleme sau misiuni nu este atât de ,,complexă” pentru guvernanţi, încât să le dea de gândit să aplice măcar legea salarizării, pe care tot ei au votat-o în Parlament! Dacă nu vom avea un răspuns pozitiv din partea Guvernului, cât mai urgent, vom extinde manifestările, în mod legal, la nivel naţional, recurgând la acţiuni de protest inedite! Pentru că ne-a ajuns cuţitul la os!”, conchid sindicaliştii.
Sursa: antena3.ro
foto video: facebook – SNPPC
Actualitate
Bani pentru producătorii din sectorul agricol: Cine este eligibil pentru sumele de până la 100.000 de euro
Bani pentru producătorii din sectorul agricol: Cine este eligibil pentru sumele de până la 100.000 de euro
Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), a anunțat lansarea sesiunii de primire de proiecte pentru submăsura 9.1 “Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol”, din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.
Potrivit unui comunicat AFIR, sesiunea se va desfășura în perioada 18 iulie – 18 octombrie 2022, iar alocarea financiară disponibilă pentru finanțarea proiectelor din această sesiune este 15.356.515 euro.
Pot obține finanțare prin submăsura 9.1 grupurile de producători din sectorul agricol, care sunt recunoscute oficial de către MADR înainte de solicitarea sprijinului, conform prevederilor legislației naționale în vigoare.
De asemenea, potrivit reprezenanților AFIR, sunt eligibile și grupurile de producători care au obținut recunoaștere atât pentru produse și/ sau grupe de produse sprijinite prin submăsura 9.1, cât și pentru produse și/ sau grupe de produse sprijinite prin submăsura 9.1a. În acest caz, sprijinul se va acorda pe baza valorii producției comercializate (VPC) aferente produselor agricole/ grupelor de produse sprijinite prin submăsura 9.1.
Sunt eligibile toate cheltuielile efectuate pentru înființare și funcționare de către grupurie de producători din sectorul agricol, care au fost prevăzute în planul de afaceri, necesare pentru atingerea obiectivelor propuse.
Sprijinul public acordat este 100% nerambursabil și nu poate să depășească 10% din valoarea producției comercializate (VPC) în primii 5 ani de la recunoaștere. Suma maximă acordată este de 100.000 euro/ an și se va plăti sub forma unui ajutor forfetar degresiv, în tranșe anuale, pe o perioadă de cel mult 5 ani de la recunoaștere, astfel: anul I – 10%, anul II – 8%, anul III – 6%, anul IV – 5% și anul V – 4%.
Depunerea Cererilor de finanțare pentru submăsura 9.1 – Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol se va face on-line pe www.afir.info, conform precizărilor din Ghidul solicitantului, începând cu data de 18 iulie 2022, ora 9:00. Termenul limită de depunere pentru sesiunea de cereri de proiecte aferentă sM 9.1 este 18 octombrie 2022, ora 16:00.
Pragul minim de selecție al proiectelor pentru înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol este de 10 puncte.
Sursa: bugetul.ro
-
Actualitateacum 7 ore
9 august – Ziua internațională a grădinilor zoologice și a parcurilor
-
Actualitateacum 5 ore
TOP 5 mărci de mașini noi cumpărate în România: Înmatriculările de autoturisme noi au scăzut față de anul trecut
-
Ştirea zileiacum 23 de ore
VIDEO| INUNDAȚII la Câmpeni: Adevărate lacuri pe strazile orașului după o rupere de nori
-
Ştirea zileiacum 20 de ore
FOTO VIDEO| DEZASTRU pe DN74, în zona Dealu Mare: Furtuna a umplut drumul de bolovani și crengi
-
Actualitateacum 3 ore
Bani pentru producătorii din sectorul agricol: Cine este eligibil pentru sumele de până la 100.000 de euro
-
Actualitateacum 21 de ore
Alexandru Rafila recomandă folosirea măștii de protecție în școli: „Dacă şcolile respectă aceste condiţii lucrurile pot fi ţinute sub control”
-
Sportacum 23 de ore
FOTO: Poiana Vadului (seniori) și Albac (copii), laureatele Campionatului Munților Apuseni
-
Curier Județeanacum 23 de ore
COD PORTOCALIU de furtuni în Aiud, Ocna Mureș, Teiuș și alte 7 localități: Averse, grindină și descărcări electrice