Autostrada A1 Lugoj-Deva, lotul 3: Răzvan Cuc, ministrul de la Transporturi, a explicat motivele care țin tronsonul închis circulației rutiere

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a explicat în cursul acestei zile motivele care au stat la baza rezilierii contractului pentru lotul 3 din Autostrada A1 Lugoj-Deva. Deși tronsonul era finalizat de acum 2 săptămâni, o comisie de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a refuzat începerea procedurilor de recepție a celor 21 de kilometri dintre Ilia și Holdea.

Eu pe acest șantier am făcut până în acest moment cinci inspecții. Eu nu am grăbit niciodată și nu am spus antreprenorului când să facă recepția. Recepția a fost cerută de constructor.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Știți foarte bine că în urmă cu trei săptămâni m-am deplasat la Hunedoara, unde am avut o discuție cu antreprenorul, el asigurându-ne că se poate face recepția finală, comisia de recepție fiind de altă părere, inclusiv consultantul.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

La acea dată am discutat cu constructorul și i-am solicitat să ne dea o parte din autostradă pentru a putea deschide Lotul 4, care era perfect funcțional. S-a opus. Nouă legea ne permite să facem recepția parțială, nu erau neconformități pe acei 800 de metri. A fost deschis Lotul 4.

Ce mi-au spus atunci cei de la firma respectivă? Ne faceți recepția pe tot lotul, altfel nu vă dăm nimic. Problema lor pentru că în momentul în care pe km pe care i-am menționat sunt probleme, compania m-a informat că poziția experților din companie este aceea de a mări perioada de garanție de la 4 la 10 ani. În același timp, compania de autostrăzi a emis o factură de penalități pentru neremedierea unor neconformități la timp și pentru întârzierile din contract în cuantum de 73 de milioane”, a spus Cuc.

sursa: antena3.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei