Autorul incendiului de la casa de copii din Tiur-Blaj, un adolescent de 14 ani instituționalizat

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Poliţiştii din Blaj, l-au identificat pe un minor care este suspectat că a provocat miercuri, 21 mai, un incendiu la casa de tip familial, din cartierul Tiur, din Blaj, în care locuieşte. Trebuie precizat faptul că acest copil are o deficiență mintală, fiind un dezdănăjduit al sorții.

Potrivit IPJ Alba, “în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj, a fost identificată persoana suspectată că, în după amiaza zilei de 21.05.2014, a provocat un incendiu la o casă de tip familial din municipiul Blaj.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Este vorba despre un minor în vârstă de 14 ani, care locuieşte în casa de tip familial şi care a provocat incendiul în una dintre camerele casei, cauzând un prejudiciu în valoare de 4.500 de lei.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Faţă de minor, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere prin incendiere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 253 alin. 4 din Codul Penal.”

Potrivit ISU Alba, “Garda de intervenție Blaj a intervenit aseară, la ora 19.53, în municipiul Blaj, cartierul Tiur, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o cameră a unei case de copii de tip familial. În momentul izbucnirii incendiului, în casă se aflau 10 copii şi un îngrijitor care s-au autoevacuat fără probleme. Pompierii militari au intervenit cu două autospeciale de stins incendii și o ambulanță SMURD. Ca urmare a incendiului au ars un pat, un dulap și pardoseala pe aproximativ 2 mp și s-au degradat tavanul și un geam de termopan.”

Vă reamintim faptul că același centru, în care trăiesc  zece copii instituționalizați cu deficienţă mintală uşoară sau medie, ia foc pentru  a doua oară în mai puțin de șase luni. În octombrie 2013, clădirea a fost distrusă de flăcări în proporție de circa 80 la sută. Incendiul a fost atunci provocat atunci de un tânăr de 16 ani care a încercat să se răzbune pe unul dintre copii din centrul respectiv, cu care avusese un conflict.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136