Rămâi conectat

Actualitate

Austeritate dar nu pentru toți: Instituțiile statului cumpără becuri LED în valoare de 15 milioane de euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Austeritate dar nu pentru toți: Instituțiile statului cumpără becuri LED în valoare de 15 milioane de euro

În timp ce România este în regim de austeritate, mai multe instituţii din țară îşi vor cumpăra becuri LED în valoare de 15 milioane de euro.

Mai multe instituţii precum Administraţia Prezidenţială, ANAF, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea de Conturi şi Avocatul Poporului îşi vor cumpără becuri LED în valoare de 15 milioane de euro.

După ce au fost anunţate modernizările de la Camera Deputaţilor, nici Senatul nu a fost lăsat în urmă. Una dintre faţade va fi restaurată cu piatră naturală, care costă peste 9 milioane de euro.

Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate a inceput o licitaţie în vederea achiziţionării de corpuri de iluminat şi surse separate de lumină pentru interior, în valoare totală estimată de 15.064.751 de euro, pentru 392 de beneficiari.

În timp ce Guvernul pregăteşte ordonaţa de urgenţă a austerităţii, cele mai multe instituţii de stat profită de faptul că încă nu există o astfel de măsură.
În acest moment se fac achiziţii pe bandă rulantă de la bugetul de stat.

Obiectivul ONAC este ca, prin intermediul achiziţiei centralizate, să sprijine utilizatorii în procesul de tranziţie de la sursele bazate pe tehnologia tradiţională la cele care utilizează tehnologia LED.

În anunţul de licitaţie se anunţă că scopul final este de a sprijini creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice, îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, precum şi reducerea costurilor generate de consumul de energie electrică, menţinând totodată calitatea iluminatului.

Printre beneficiari se vor număra: Administraţia Prezidenţială, Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Curtea de Conturi, Avocatul Poporului, Camera Deputaţilor, Senatul, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, scrie antena3.ro

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Zile de FOC! Cea mai fierbinte vară din istorie. La Mecca, peste 1.000 de oameni au murit din cauza căldurii

Unirea Ziarul

Publicat

în

Zile de FOC! Cea mai fierbinte vară din istorie. La Mecca, peste 1.000 de oameni au murit din cauza căldurii Este o vară cu fenomene extreme în multe zone ale lumii. La Mecca, unde are loc pelerinajul anual al musulmanilor, peste 1.000 de oameni au murit din cauza căldurii. În orașul din vestul Arabiei Saudite […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea