Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Aurul va bate în 2012 un nou record, 219 lei/gram

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Companiile miniere se aşteaptă ca preţul aurului să crească în acest an până la 2.000 de dolari pe uncie, potrivit unui raport al PricewaterhouseCoopers (PwC). Randamentul estimat pentru 2012 este de 30%, având în vedere că aurul a încheiat anul trecut la un preţ de 1.531 dolari/uncie (167 lei/gram).
În anul 2011, preţul aurului a crescut cu circa 10%, dar în septembrie a atins un maxim istoric de 1.900 dolari/uncia, având în acel moment o creştere de 36% faţă de finalul lui 2010, după care s-a corectat puternic.
Potrivit raportului anual emis de compania de consultanţă şi audit PwC privind preţul aurului, 80% dintre companiile miniere se aşteaptă ca tendinţa ascendentă a preţului aurului să continue în 2012, majoritatea respondenţilor preconizând că preţul aurului va atinge anul acesta nivelul de 2.000 de dolari americani pe uncie (219 lei/gram), faţă de 182 lei/gram acum la BNR. În plus, 29% dintre aceştia declară că se aşteaptă să achiziţioneze alte companii, iar 40% dintre companiile participante intenţionează să-şi înlocuiască rezervele prin achiziţii.
Raportul anual emis de PwC evaluează companiile din industria extractivă auriferă la nivel global, companiile intervievate reprezentând 26,5 milioane de uncii de aur extrase în 2011 şi alte 37,75 de milioane care urmează a fi extrase în 2012.
Mai mult, ţări din întreaga lume se reorientează către deţinerile de aur pentru a face faţă volatilităţii pieţelor financiare globale şi pentru a insufla încredere investitorilor în pieţele lor. Cererea băncilor centrale pentru aur a crescut la 148,8 tone din 2010 şi până în prezent.
„Aceasta este o tendinţă vizibilă nu doar la nivelul economiilor dezvoltate, dar şi al statelor emergente care şi-au manifestat interesul pentru sporirea deţinerilor de aur. Suntem de părere că statele intră acum într-o lungă perioadă de acumulare de aur. Având în vedere cantitatea redusă disponibilă pe piaţă, ţările care dispun de rezerve valutare considerabile şi care vor dori să-şi reducă expunerea pe dolarul american va trebui să achiziţioneze treptat aur, pentru a nu destabiliza pieţele”, a spus Alexandru Lupea, partener, servicii de audit, liderul Grupului de Servicii pentru Industria Energetică, Minieră şi de Utilităţi, PwC România. (A.C.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Îngrășăminte bio pentru castraveți. Cum se poate fertilizarea fără chimicale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Îngrășăminte bio pentru castraveți. Cum se poate fertilizarea fără chimicale Fertilizarea castraveților fără chimicale se poate face cu unele preparate din plante. Orice iarbă (moto)cosită este potrivită: iarbă de câmp, iarbă de gazon, precum și buruieni plivite. După tunderea ierbii cu o mașină de tuns aceasta se greblează într-o grămadă și se acoperă cu folie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea