Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Aurel Pantea: Florin Roman, un fost ziarist, intrat în politică

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Când un fost ziarist, intrat în politică, adică dorindu-şi pătimaş puterea, încearcă să redevină la meseria dintâi, trăieşte tot felul de surprize. Constată, de este onest, puţin probabil, că talentul, altfel pauper, de jurnalist e pus să-l servească în apriga luptă pentru putere. Puterea de convingere a fostului jurnalist era, nu-i aşa, căutarea şi comunicarea adevărului unui eveniment sau altul. Folosindu-se de bruma de talent jurnalistic, fostul om de presă îi denaturează vocaţia originară şi îl pune la lucru ideologic. Face adică partizanat politic. Bine ar fi fost să facă partizanat moral. Domnul Florin Roman, de dumnealui este vorba, mi-a atras atenţia prin articolele de partizanat politic şi ideologic publicate în ziarul „Unirea”. Dumnealui e remarcabil imediat prin pauperitatea ideilor. Polemistul din domnia sa, anemic şi aservit ideologic, făcea reproşuri, repetate până la plictis, administraţiei locale: că Alba Iulia nu e a albaiulienilor, că nu sunt zone verzi în oraş, că Cetatea e aşa şi pe dincolo etc. Toate acestea, repetate până la suprasaturaţie. Nu voi face retorică pentru a-l contrazice pe domnul Florin Roman. Evidenţele pe care încearcă să le nege îl contrazic. Dacă ar fi vorba doar de impresionantul proiect de restaurare a Cetăţii, şi domnul Florin Roman ar trebui să tacă din gură şi să găsească alte argumente pentru a convinge albaiulienii că merită să ajungă la putere.
Cel mai recent articol îl vizează pe domnul Ion Dumitrel. Miza fostului jurnalist e, şi acum, discreditarea adversarului politic prin punerea la bătaie a pseudoargumentelor. Domnul Florin Roman e nemulţumit că Ion Dumitrel nu vorbeşte mult, că e marioneta lui Hava, că n-a adus investitori, că umblă prea mult prin judeţ etc. Elementara încercare de discreditare a lui Ion Dumitrel ar fi decurs altfel dacă preşedintele Consiliului Judeţean Alba, domnul Ion Dumitrel, ar fi stat ţeapăn pe scaunul de la consiliu, dacă nu i-ai fi putut opri gura de atâta vorbărie, dacă ar fi ţinut-o într-o ceartă continuă cu Hava etc. Oricum ar fi fost Ion Dumitrel, pentru domnul Florin Roman tot nu era bine. Ce am putut constata, de când îl cunosc, adică de la întemeierea Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, e faptul evident că dumnealui e un om civilizat şi extrem de deschis dialogului. Nu vorbesc decât despre ceea ce ştiu, şi ştiu bine. Ştiu, aşadar, că redactorii revistei „Discobolul” au fost adunaţi de pe drumuri, oferindu-se prestigioasei reviste de cultură un sediu decent. Ştiu că iniţiativa de înfiinţare a filialei USR a aparţinut domniei sale şi domnului Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România. Ştiu că de la înfiinţarea acestei instituţii, judeţul Alba a câştigat un enorm prestigiu prin desfăşurarea în Alba Iulia a unor evenimente de certă rezonanţă naţională. Ştiu că domnul Ion Dumitrel sprijină sincer actul cultural. O ştiu scriitorii, pictorii, sculptorii, muzicienii. Mă opresc aici. Ca scriitor, am fost scandalizat de deformările domnului Florin Roman. Domnia sa, dacă doreşte să-l învingă pe Ion Dumitrel, ar fi bine să găsească argumente serioase.

Aurel PANTEA, preşedintele Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea