Aurel Pantea: Florin Roman, un fost ziarist, intrat în politică

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Când un fost ziarist, intrat în politică, adică dorindu-şi pătimaş puterea, încearcă să redevină la meseria dintâi, trăieşte tot felul de surprize. Constată, de este onest, puţin probabil, că talentul, altfel pauper, de jurnalist e pus să-l servească în apriga luptă pentru putere. Puterea de convingere a fostului jurnalist era, nu-i aşa, căutarea şi comunicarea adevărului unui eveniment sau altul. Folosindu-se de bruma de talent jurnalistic, fostul om de presă îi denaturează vocaţia originară şi îl pune la lucru ideologic. Face adică partizanat politic. Bine ar fi fost să facă partizanat moral. Domnul Florin Roman, de dumnealui este vorba, mi-a atras atenţia prin articolele de partizanat politic şi ideologic publicate în ziarul „Unirea”. Dumnealui e remarcabil imediat prin pauperitatea ideilor. Polemistul din domnia sa, anemic şi aservit ideologic, făcea reproşuri, repetate până la plictis, administraţiei locale: că Alba Iulia nu e a albaiulienilor, că nu sunt zone verzi în oraş, că Cetatea e aşa şi pe dincolo etc. Toate acestea, repetate până la suprasaturaţie. Nu voi face retorică pentru a-l contrazice pe domnul Florin Roman. Evidenţele pe care încearcă să le nege îl contrazic. Dacă ar fi vorba doar de impresionantul proiect de restaurare a Cetăţii, şi domnul Florin Roman ar trebui să tacă din gură şi să găsească alte argumente pentru a convinge albaiulienii că merită să ajungă la putere.
Cel mai recent articol îl vizează pe domnul Ion Dumitrel. Miza fostului jurnalist e, şi acum, discreditarea adversarului politic prin punerea la bătaie a pseudoargumentelor. Domnul Florin Roman e nemulţumit că Ion Dumitrel nu vorbeşte mult, că e marioneta lui Hava, că n-a adus investitori, că umblă prea mult prin judeţ etc. Elementara încercare de discreditare a lui Ion Dumitrel ar fi decurs altfel dacă preşedintele Consiliului Judeţean Alba, domnul Ion Dumitrel, ar fi stat ţeapăn pe scaunul de la consiliu, dacă nu i-ai fi putut opri gura de atâta vorbărie, dacă ar fi ţinut-o într-o ceartă continuă cu Hava etc. Oricum ar fi fost Ion Dumitrel, pentru domnul Florin Roman tot nu era bine. Ce am putut constata, de când îl cunosc, adică de la întemeierea Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, e faptul evident că dumnealui e un om civilizat şi extrem de deschis dialogului. Nu vorbesc decât despre ceea ce ştiu, şi ştiu bine. Ştiu, aşadar, că redactorii revistei „Discobolul” au fost adunaţi de pe drumuri, oferindu-se prestigioasei reviste de cultură un sediu decent. Ştiu că iniţiativa de înfiinţare a filialei USR a aparţinut domniei sale şi domnului Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România. Ştiu că de la înfiinţarea acestei instituţii, judeţul Alba a câştigat un enorm prestigiu prin desfăşurarea în Alba Iulia a unor evenimente de certă rezonanţă naţională. Ştiu că domnul Ion Dumitrel sprijină sincer actul cultural. O ştiu scriitorii, pictorii, sculptorii, muzicienii. Mă opresc aici. Ca scriitor, am fost scandalizat de deformările domnului Florin Roman. Domnia sa, dacă doreşte să-l învingă pe Ion Dumitrel, ar fi bine să găsească argumente serioase.

Aurel PANTEA, preşedintele Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

50 Comentarii

xxx 21 februarie 2012 at 21:09

Eram un tanar ziarist dornic de afirmare. Imi treceau multe idei prin minte in timp ce stateam sa vad ziare la gereta mea din coltu strazii si priveam cu frustrare la cei care aveau un job adevarat si mergeau dimineata la munca. Dupa lungi insistente si limbi in fundul domnului ciul pe care il urasc acum, am primit si eu binecuvantare sa mai scriu lamentabil una alta, ca si multi altii de la unirea. Ca sa ies in evidenta dintre colegi am inceput sa pup in continuare in fund pe unii si pe altii sa vad de unde imi pica si mie ceva. L-am gasit pe domnul popa, la vremea respectiva mare pnl-ist care imi mai arunca cate un os in schimbul verticalitatii si seriozitatii cu care mergeam cu articolele mele „impartiale” la corectat. Asa m-a remarcat domnul atanasiu, care a vazut in mine un tanar cu potential si viitor. Avand o mutra putin gay, a considerat ca ma mulez atat pe sablonul partidului(prin similitudine cu domnul crin antonescu) cat si prin faptul ca nu reprezentam un real pericol vis-a-vis de tanara lui sotie. Si uite asa mi s-a propus si mie sa ma bag in faza, carne de tun PDL-ist, si sa imi iau un mic comision din salariile barosane ce le incasam ba pe consilii de administratie ba pe alte forme de plata total oneste ce-i drept insa din banii statului, adica a oamenilor care mor de foame azi si eu ii plang cu atatea lacrimi, de crocodil evident.
Acum ceea ce nu vede domnul atanasiu, prea preocupat poate de familie copiii si alte lucruri total firesti pentru unom serios si cu responsabilitati este ca eu m-am obisnuit prea mult cu viata asta buna si dincolo de toate astea am crescut acum mare si incep sa nu mai am loc de dansul, adica de el, ce atata dansu, mama drec’. In incheiere as dorin sa exprim un vechi proverb in cinstea lu’ teo: „cand iti pui sluga cu tine la masa, poti sa ii dai sa iti, si nevasta” . Multumesc teo pentru tot!

alex 21 februarie 2012 at 21:41

Mai rar mi-e dat sa vad asa exemplu de prostie concentrata in cateva randuri….felicitari dom’le asa zis „Florin Roman”. Recunosc, ai vorbit despre multe in comentariul tau, dar nu ai spus nimic cu adevarat important. E si asta o realizare demna de mai marii partidului caruia ii slujesti…..ce sa zic, tine-o tot asa, tara are nevoie si de exemple negative!

yyy 21 februarie 2012 at 21:43

Multumesc!

ppp 21 februarie 2012 at 22:58

Ha ha ha ha ha… cel mai tare comentariu pe care l-am citit aici in ultima vreme ! Bravo !

gogu 21 februarie 2012 at 21:10

scribalaul ratat Aiurel Pantea vrea sa se bage in seama spre a-i face pe plac omului de cultura a prazului ion dumitrel. tov presh pantea da dovada de un servilism si pupincurism greu de acceptat la un om care se pretinde intelectual si om al cetatii, dar ce sa faci, trebuie ca si gura lui sa mananca ceva, vorba tiganului. uita voit pe scribii sever voinescu cotoi si traian ungureanu sau pe plan local babitchi, care peste noapte din scribi basisti s-au transformat in politicieni pedelisti.
hai ca esti penibil, betivule!

Mariuca 21 februarie 2012 at 21:13

Macar omul a avut ambitie in viata, chiar daca nu a avut caracter. E de apreciat totusi!

Florin Roman 21 februarie 2012 at 21:13

Observ cu dezamagire ca administratorul ziarului Unirea permite asemenea enormitati. Din păcate, acest forum a devenit o zona mizerabila unde se varsa zoaiele portocalii. Adevăratul Florin Roman!

viorel 21 februarie 2012 at 21:32

Zone mizerabile sint toate ziarele locale de cind au aparut oameni ca tine sau ca Trifu care nu aveti nimic de-a face cu jurnalismul ci mai repede cu un ”MANELISM” jurnalistic care incepe sa irite multa lume deoarece ne crede-ti pe toti cititorii niste oameni prosti si neinformati. Eu stau si ma gindesc daca mai ai un gram de rusine ramas in tine?

Hmm 21 februarie 2012 at 22:07

1. Cine kt e pantea ?

2. Pana cand ne mai intoxicati domnule roman cu mesajele astea rasuflate comunisto-patriotice duse la extrem?

3. Cand se va retrage cu lasitate domnul atanasiu din cursa impotriva domnului dumitrel?

4. Cu ce mesaj fantezist-politizat ne va minti pnl-ul in viitor?primul a fost de la covaciu ca jocurile olimpice din 2020 se vor desfasura la arieseni, la care toata lumea s-a imprastiat de ras. Al doilea este acesta cu capitala cultural europeana, care sincer oricine a trecut dincolo de barabant inspre cluj sau dincolo de oarda spre sibiu, sa nu mai vorbim de alte tari , fie se prapadeste de ras cat sunte-ti de naiv fie de plns cum ne mintiti in fata, deci what’s next PNL? Vreo naveta spatiala? Extraterestrii in vizita la alba iulia? Sau votati azi Florin Roman iar in 2120 alba iulia va devenit stat papal in locul vaticanului.

Oricum rusine ca politizati acest concept maret(desi fantezist)

@Adevăratul Florin Roman 21 februarie 2012 at 22:13

„Zoaie potocalii”…tu cum te exprimi? Ce astepti in schimb? E plin forumul de comentarii jegoase galbene, rosii, iar tu le vezi doar pe cele portocalii? E loc pentru toata lumea pe aici, forumul nu-i de cumparat ca aparitia in ziar.

Corectie 21 februarie 2012 at 22:33

Forumul ar trebui sa fie liber, macar atat sa mai ramana liber din unirea dar se pare ca si asta s-a vandut liberalilor. Cu ce drept ati redenumit numele potarilor domnule ciul? Sau administrator pnlist ce sunteti? De unde a-ti stiut sa il lasati doar pe al sefului dv domnul roman asa cum a fost scris? Se pare ca stati la dispozitia dansului si la ora asta si ii executati ordinele. Nu va mai sinchisiti. Toata lumea stie oricum ca unirea „ziar independent ” e vanduta pnl-ului.

Administrator 21 februarie 2012 at 22:32

Pe forumul ziarului „Unirea„ toata lumea poate sa isi exprime liber opiniile. Noi nu practicam cenzura, asa cum fac unii prieteni de-ai tai. Am editat doar numele sub care au fost postate unele comentarii pentru ca era evident ca ele nu proveneau de la persoanele respective. Atata timp cat comentariile se incadreaza in limitele decentei oricine poate sa isi exprime liber opinia pe acest forum. Nu de putine ori ziaristii de la Unirea au fost criticati in termeni duri pe acest forum.

ppp 21 februarie 2012 at 23:06

De ce nu ar permite ? De fapt te doare ca ti se spune adevarul in fata… Oamenii fatarnici ca tine au distrus si vor distruge si in viitor Romania deoarece interesul vostru suprem sunt BANII ! Daca ai avea un minim de caracter ai face pasul in spate (necesar) ca sa acorzi sansa unor persoane cu mult mai compenente sa iese in fata.

Aurelian 22 februarie 2012 at 0:12

Piticul Atomic trebuie sa stie, ca, „cine seamana vant, culege furtuna”! Cine a spart conducta cu „epitete” pe acest forum, daca nu altul decat Piticul Atomic!

un moţ! 26 februarie 2012 at 13:19

acum esti tu, domnu’ „gogu” sau cum te-ai mai fi numind cand nu te dedublezi; te dai si baiat cinstit si cu scaun la cap! in sinea ta, la o mica analiza, ar trebui sa te apuce urâtu; dar cum tu, te suporti si cu constiinta vanduta, sari imediat in pielea celui care te apara si scuipa veninul rezultat in urma complexelor tale nevindecate de politician pe culmile agoniei unei cariere politice la apogeu, adica, metastaza! „adevaratul florin roman” nu exista decat in visele tale, unul care ai fi putut sau ai fi vrut sa fi! ai riscat si te-ai bagat in …Amu, joaca! Pricepusi de ce politica e curva??

toto 26 februarie 2012 at 15:33

acum esti tu, domnu’ „gogu” sau cum te-ai mai fi numind cand nu te dedublezi; te dai si baiat cinstit si cu scaun la cap! in sinea ta, la o mica analiza, ar trebui sa te apuce urâtu; dar cum tu, te suporti si cu constiinta vanduta, sari imediat in pielea celui care te apara si scuipa veninul rezultat in urma complexelor tale nevindecate de politician pe culmile agoniei unei cariere politice la apogeu, adica, metastaza! „adevaratul florin roman” nu exista decat in visele tale, unul care ai fi putut sau ai fi vrut sa fi! ai riscat si te-ai bagat in …Amu, joaca! Pricepusi de ce politica e c…??

Ovidiu 21 februarie 2012 at 21:15

Felicitari domnule Pantea pentru acest articol, scris cu bun simt. Ma bucur ca ati reusit sa va rezervati un spatiu in acest ziar local atat de solicitat. Cate astfel de articole aveti rezervate pana la alegerile locale? Stim cu totii cum functioneaza lucrurile, nu era cazul sa-i tineti morala domnului Roman. Va putem intelege totusi ca aveti unele obligatii fata de Dumitrel. Cu respect.

gogu 21 februarie 2012 at 21:22

citez din tov pres pantea: „că Alba Iulia nu e a albaiulienilor, că nu sunt zone verzi în oraş”

te invit la vara la o plimbare prin cetate dupa o betie crunta cum e starea ta naturala de fapt

HH 21 februarie 2012 at 21:44

NU SUNT UN ADMIRATOR AL DOMNULUI FLORIN ROMAN, DAR NICI NU AM NIMIC IMPOTRIVA SA, INSA SUNT SURPRINS CU CATA „PROMPTITUDINE ” A SARIT DOMNUL AUREL PANTEA SA-SI APERE PROTECTORUL( PARCA ACESTA AR FI UN BICISNIC), CAT DE VIZIBIL O MANA SPALA PE ALTA !?
DE CATE ORI AU NEVOIE BAIETII PORTOCALII DE IMAGINE, REPEDE SAR „DOMNII ARTISTI” CU CATE UN ARTICOL DE SPRIJIN PENTRU DUMITREL, CU CATE „O LISTA DE PERSONALITATI CARE IL SUSTIN PE TRAIAN BASESCU”, ETC., IN REST STAU LINISTITI LA CUIBUSORUL LOR, DUMITREL LE DA BANI SA-SI PUBLICE CREATIA… STATUL SE REFORMEAZA !

eu 22 februarie 2012 at 10:27

Pai daca sar „domnii artisti” cu articole de sprijin, inseamna ca au pentru cine si sincer, as sari si eu daca as putea. Si asta pe gratis, pentru ca am ochi sa vad si minte sa judec. Sunt curios cine va sari in sprijinul acestui personaj sinistru care mie personal imi insulta educatia si cei sapte ani de acasa adresandu-mi-se cu astfel de articole. Ce a facut acest om pentru noi? Cu ce in afara de venin scuipat s-a prezentat in fata oamenilor???…Stiti vorba aia, „cainii latra, ursul trece”.

HH 23 februarie 2012 at 10:16

MIE „IMI INSULTA EDUCATIA” DOMNUL PANTEA, PENTRU CA PRESEDINTELE CJ POATE RASPUNDE UNOR ATACURI POLITICE, NU TREBUIE SA SE AUTO TRANSFORME A. PANTEA IN ” CAINELE DE PAZA ” A LUI ION DUMITREL !

Aurelian 23 februarie 2012 at 10:25

Oare??? Desigur ca nu este admiratorul Piticului Atomic, esti pupincuristul lui, si Piticul Atomic nu te trateaza cu „fratele meu”, ca nu are de ce, i-ti arunca niste firmituri, si te obliga sa il lauzi si sa ii ridici mingea la fleu!

x 21 februarie 2012 at 21:45

scarbos articol al unei persoane care a [oerdut contactul cu bunul simt.
Cuvintel;e corecte pentru acest „articol” sont: penibil, jenant,gretos.
Daca persoana aceasta se pretinde scriitor, cum de „fabrica” asemenea articolase profund ideologice si aservite unor interese la fel de politice (a se citi PDL).
Felul in care este scris pare a apartine lui Mihai Babitchi dar din moment ce semnatura este a lui Aurel Pantea inseamna ca si-l asuma ca si cum ar fi a lui.
Lipsea sub semnatura lui Pantea numele laboratorului in care a fost creat articolul „Biroul de presa al PDL Alba”
Jalnic, domnule Pantea. Asemenea articole se scriu doar de cei se vind pa 100 de vodca.

x 21 februarie 2012 at 21:47

scarbos articol al unei persoane care a [oerdut contactul cu bunul simt.
Cuvintel;e corecte pentru acest „articol” sont: penibil, jenant,gretos.
Daca persoana aceasta se pretinde scriitor, cum de „fabrica” asemenea articolase profund ideologice si aservite unor interese la fel de politice (a se citi PDL).
Felul in care este scris pare a apartine lui Mihai Babitchi dar din moment ce semnatura este a lui Aurel Pantea inseamna ca si-l asuma ca si cum ar fi a lui.
Lipsea sub semnatura lui Pantea numele laboratorului in care a fost creat articolul „Biroul de presa al PDL Alba”
Jalnic, domnule Pantea. Asemenea articole se scriu doar de cei se vind pa 100 de vodca.
La multe pahare…….

eu 22 februarie 2012 at 10:29

si tie ti se pare ca acest comentariu denota bun simt?

ion ion 21 februarie 2012 at 22:05

Esti penibil,Dle.Roman.Mai mult ai in singe frustrarea unui om ce se simte neimplinit in viata.Si era normal ca cineva sa opuna o replica la toate ineptiile tale si jignirile aduse cadou,unor oameni care indiferent de ce crezi,au avut ceva de spus pozitiv,ori negativ in activitatea lor.Chiar esti convins ca obtii notorietate cu ceea ce scrii frecvent la ziar?Chiar esti convins ca poti manipula pe oricine cu ideile tale jalnice?Ai devenit deja un „brand”de care lumea albaiuleana s-a plictisit.De altfel nu ai avut nimic bun de invatat de la mentorii domniei tale,de la care ai copiat doar metodele si arta manipularii specifice politrucilor din vechiul regim.
Asa ca mai scuteste-ne cu…copacii,cu…Capitala nu stiu de care si cu prostiile Dvs.pe care le visati noaptea si le parasiti ziua.Oricum nu aveti potenta cerebrala sa convingeti majoritatea.Nu trebuie sa va credeti mai superior cetatenilor din acest municipiu.Pt.ca nu demonatrati ca sinteti mai presus de media obisnuita.
Scoala vietii e mult mai importanta decit una facuta pe bani.Dar a fi bun,blind si drept,e ceea ce noi toti vrem. Per a contrario,dvs.sinteti doar inversul acestor insusiri.
Sinteti vanitos,razbunator,ranchiunos,nu suportati sa fiti contrazis si mai ales aveti o mindrie exacerbata.Si nu aveti motive sa afisati asemenea”calitati”de viitor aspirant la o……cacialma politica.Dumnezeu a creat lumea intr-o perfecta armonie,in care viata oamenilor este condusa intr-un perfect cadru biologic si interactiv cu toate vietatile existente pe pamint.Fiecare regn,are un conducator,un lider!Pentru ca asa a lasat scris Creatia divina.
Dupa manifestarile si exprimarile dvs.din ultima perioada coroborate cu ambitiile politice personale(de a devenii senator de Alba)nu cred ca aveti o mare sansa de a reprezenta o comunitate umana.De aceea va pot recomanda sa va reprofilati!Cel mai bine a-ti putea deveni un Senator al…..MELCILOR!

Cora 21 februarie 2012 at 22:29

Citesc presa, tiparita si online, urmaresc, atat cat timpul imi permite, stirile de la diferite televiziuni, ascult si radio. Fac asta pentru ca vreau sa am informatia din cat mai multe surse. Nu pentru ca ceea ce prezinta presa- evenimentul, faptul- e diferit, ci pentru ca mereu intervine subiectivismul jurnalistului. In afara de stirile semnate cu initiale, in care se prezinta un accident, in cutare loc, cu atatea masini implicate si x morti , desi si aici se mai incurca unii, NU cred ca exista jurnalism obiectiv. Nici ziaristi perfecti. Am citit si eu articolul domnului Pantea si, dincolo de expunerea eleganta, de cuvintele rafinate , am gasit acelasi subiectivism inerent. Vreau doar sa spun un singur lucru… atunci cand un om de cultura, de litere, simte nevoia sa intervina in felul in care a facut-o si domnul Pantea, tot de subiectivism si preferinte politice e vorba , chiar daca ele par justificate. De dragul echilibrului , fara sa simpatizez cu cineva anume , orice cititor al acelui articol se poate gandi ca toate actele in folosul culturii ale domnului Dumitrel au avut un scop pur politic… Deci, adevarul, dupa parerea mea, nu e de o parte sau alta , exista adevarurile tuturor si toti trebuie sa le acceptam pe cele care ne convin sau conving fara a ataca adevarurile altora. Despre talentul jurnalistic al lui Florin Roman , nu ma pronunt. Dupa parerea mea , nu a scris mai rau decat multi altii care inca se mai plimba prin presa , lovind in limba romana, voit sau nu , trecand realitatea prin propriul lor filtru. Faptul ca Florin Roman a trecut dinspre presa inspre politica nu e altceva decat o evolutie din ceva spre altceva si eu nu va nimic rau in asta. A afirmat ca Ion Dumitrel nu prea iese prin judet? E un adevar si acesta. Prezenta la manifestarile culturale ale multor politicieni are acelasi scop politic si poate ca din pozitia unui presedinte de consiliu judetean nu ajunge sa sprijini exclusiv arta si cultura , ci mai trebuie sa fii prezent si altcandva, altundeva.
P.S. Comentariul e reluat, l-am mai postat azi o data, dar cred ca isi are locul aici.

Ion 21 februarie 2012 at 22:39

Dumitrel politiseaza cultura? Ok! Hai sa vorbimde capitala cultural europeana a lu’ roman! Ce zici?

Provincialul 24 februarie 2012 at 23:24

Crezi ca ideea Capitalei Europene e rea? De ce? Crezi ca asta ar fi in avantajul lui Roman sau al tuturor locuitorilor din Alba Julia? Sibiul s-a dezvoltat extraordinar ca urmare a faptului ca a fost capitala europeana. Eu cred ca orasul merita asta.

albanezu 21 februarie 2012 at 22:56

Foarte frumos si echilibrat comentariul Dumneavoastra .Asa ar trebui , de fapt , sa fie un adevarat politician , chiar daca , in aparenta , incearca sa-si asume un aer’ neutru .

viorel 22 februarie 2012 at 0:35

@ Cora
E o mare mirsavie sa pui semnul egal intre Pantea (care indiferent de culoarea politica)care scrie la ziar o data de Craciun si o data de Pasti si Piticul Atomic care pe linga faptul ca nu face altceva decit sa atace PDL-ul il gasesti in toate ziarele online si in fiecare zi. Si repet in fiecare ZI numai Florin Roman vezi prin toate ziarele, si macar daca ar veni cu ceva decent si de bun simt. Deci sa pui semnul egal intre cei doi mi se pare o mare mirsavie.

Cora 23 februarie 2012 at 15:05

Am pus un oarecare semn egal intre atitudini, manifestari, cum vrei, nu intre personaje. Nu interpreta altfel decat trebuie ceea ce am spus eu. Nu ma intereseaza nici Pantea, nici Roman, nu in felul acela pur partizan. Mi-am exprimat opinia cu privire la un fapt.

petru 21 februarie 2012 at 22:36

L-am cunoscut pe Florin Roman, chiar de la începuturile carierei sale de ziarist. N-a avut şi nu are numai „o brumă de talent jurnalistic”, cum minimizează Aurel Pantea, pe care l-am cunoscut tot la începuturile carierei sale de scriitor şi publicist, cu nimic mai presus sau mai prejos decât Florin Roman. Acum Florin e om politic şi face şi jurnalism, iar Aurel e scriitor şi face şi politică. Cine credeţi că e „mizerabil”? Sunt absolut imparţial în această dispută şi nu fac parte, nici din USL, nici din PDL, totuşi nu-mi pot da numele real, căci ar genera alte polemici…

albanezu 21 februarie 2012 at 22:42

Pentru ca permiteti asemenea abjectii in fosta onorabila gazeta Unirea va comunic ca v-ati pierdut un abonat.Cu stima .O sa va mai citesc doar online atata timp cat veti mai exista sub forma actuala .

Ion 21 februarie 2012 at 23:27

Nu mai citesti editia scrisa pt ca acolo nu poti injura prietene? Sau nu poti balacari pe nimeni? Iti dai seama ca la nivel psihologic ai probleme mari, nu? Frustratule !

Bogdan 21 februarie 2012 at 23:32

Parerea mea. Vad ca Aurel PANTEA implica Uniunea Scriitorilor in combaturi politice.A semnat acest articol in calitate de preşedinte al Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România. Din aceasta cauza consider ca Pantea ar trebui sa isi dea demisia din functia de sef al Uniunii, pana nu va compromite de tot aceasta asociatie apolitica. Citez cu uimire ce spune public prsedintele USR Alba: „domnul Florin Roman ar trebui să tacă din gură”. Asta se intampla cand politicul pervertesete omul,iar omul simbolurile. Nu era nicio problema, in ceea ce ma priveste daca se semna doar cu al sau nume. Parerea mea. Voi reveni cu acest subiect.

yonutz89 22 februarie 2012 at 0:19

discreditarea adversarilor politici prin pseudoargumente – excelenta formulare

si nu, nu sunt de la PDL, dar e adevarul

Badia 22 februarie 2012 at 1:31

Jenanta toata tevatura care s-a iscat dupa acel < hai sa-i spunem articol" Este o luare de pozitie nefundamentata, dar este … o luare de pozitie. Domnul Roman a inceput sa fie si se pare ca va fi un animal politic, careva musca in dreapta si in stanga pe orisicine, indiferent cer grad sau ce valoare morala sau culturala are. Pentru cei ce nu cred ca am dreptate le recomand DEX-ul.

alinuta 22 februarie 2012 at 9:57

bun articol ..chear au inceput sa ne plictiseasca roman si albani,vorbesc din punctul de vedere al cititorului car vrea informatie nu balacareala de oameni fara caracter …nimic nu este bine pentru d lor nimic nu functioneaza din punctul lor de vedere,pacat ca nu vin cu propuneri concrete ,ca ce nu merge vedem si noi ,fara ca in fiecare zi sa ni se spuna ca la prosti

Provincialul 24 februarie 2012 at 23:13

Si ce sa faca cu propunerile daca in Consiliul Judetean majoritatea este a PDL.
M-am saturat de ideea ca minoritatea trebuie musai sa vina cu propuneri, dar cei care cer asta nu spun ce se va intampla cu aceste idei. Va spun eu – nu se va intampla nimic.

Aurelian 22 februarie 2012 at 11:43

Ai luato in freza Florinel, si asta nu-i tot, o sa o mai iei, si inca bine! Daca l-ai mituit pe Eutanasiu si te-a pus Vice la PeNaLi in Alba, te-ai si crezut buricul pamantului. Meriti din cand in cand niste lectii ca se zice ca nu vezi pragul de jos pana nu dai cu capul in cel de sus! Te simti sus de tot, dar nu constientizezi, ca „esti umflat cu paiul, ca broasca sa pluteasca”!

x 22 februarie 2012 at 14:15

cirpiane…..nu mai semna cu numele folosit de gainar

ardeleanul34 22 februarie 2012 at 15:35

Mare geniu si Pantea acesta!!!Daca asa om este presedinte al Uniunii Scriitorilor, sa ne mai miram de ce Romania este asa de jos din punctul de vedere al culturii. Niste oameni care traiesc o viata paralela cu realitatea, care se cred nemuritori si mari intelectuali, dar care sunt doar niste oameni ai caror soarta este putin nefavorabila, iar ei sunt putin depasiti de realitatea care ne inconjoara. Desi nu are rost sa comentam un astfel de articol al respectivului domn, totusi nu pot intelege de ce il preocupa pe el politica si se apuca sa atace oameni care spun doar adevaruri, iar faptul ca Domnul Roman, care merita tot respectul nostru, este atacat, arata frica pe care o au cei de la PD-L fata de Domnia sa si de echipa dansului!!!Respect pentru Domnul Roman, iar Alba-Iulia va fi mereu alaturi de el!!!

Aurelian 22 februarie 2012 at 19:22

Asa Florinel, bada tare, dar trebuie sa constientizezi, ca singurul care te respecta, esti tu(chiar daca lucrezi sub acoperirea altor porecle)!

Simone A. 22 februarie 2012 at 18:15

Nesimtitilor , Florin prieten este. Nu va e rusine sa-l tot atacati ca ii va scadea popularitatea si daca nu iese senator nu mai da la mine Itrsv , Dsv , Directia Silvica si altele ca noi italienii sa putem taia mai bine padurile voastre si va trebui sa ma limitez in a taia doar Parcul Custozza. Ciao bello!

Alina 23 februarie 2012 at 10:13

acest domn ziarist a scris un articol excelent . ‘ FRATELE MEU ‘ Cum ii place la Florin Roman sa se exprime – o meriti , este real ce scrie in articol , incearca fratele meu sa nu mai suprasaturati pe cei care va asculta sau va urmaresc cariera politica .

Mihai 23 februarie 2012 at 14:37

De ce va deranjeaza pe unii asa de mult articolele lui Roman ? Nu este singurul ziarist intrat in politica.Cel putin el are curajul sa stea cu :”sula-n coaste” lui Hava si-ai lui ortaci.De ce nu criticati si alte persoane care pe langa asa zisa meserie: medic,advocat,cantaret,actor, poet, romancier etc. au intrat in politica?Cat despre dl. Pantea , rusine lui. Il credeam un om cu coloana vertebrala, dar dupa iesirile pe care le are ,se aseamana mai mult cu molustele (lipitori).Poate ca-si mai aminteste de urmatoarele versuri,sau se regaseste in ele :”DE LA BEAT, CARCIUMA VIU.MERG PE GARD, DE DRUM MA TIU.NICI UN LATRA,NU MA CAINE.NICI UN PUNGE,NU MA BOU.SI-N SATU MIJLOCULUI.DAU CU CAINII DUPA PIETRE”.

Provincialul 24 februarie 2012 at 23:09

Domnule Pantea, inteleg ca fara Dumitrel, care v-a adunat de pe strada, nu ati fi avut Uniune in Alba si dumneavoastra nu ati fi fost sef. O spuneti singur si eu nu as fi avut curajul sa spun asemnea lucruri despre scriitori din Alba. Prin acest articol va platiti datoria fata de Dumitrel?
Macar domnul Roman il ataca pe Dumitrel de pe pozitii politice. Dumneavoastra isa il atacati pe Florin Roman din asa zisa „societate civila”, beneficiara de sinecure de la putere (tot dumneavoastra o recunoasteti). De fapt nici nu ma mir – faceti parte dintr-o lunga galerie de fosti jurnalisti si „civilisti” (Voinescu Cotoi, Traian Ungureanu, Patapievici, Macovei, Cristi Preda) care au aparat PDL si apoi si-au primit sinecura.
Il acuzati pe domnul Roman ca isi doreste puterea. Pai stimate domn poet, care e rolul politicianului? Acela de a accede la putere. Domnul Dumitrel nu si-o fi dorit puterea si a ajuns presedinte de CJ la rugamintea sfintei Biserici, el vrand de fapt sa se faca calugar.
Poate daca taceati nu ati fi fost atat de jalnic. In general sunt ponderat, dar cand un scriitor se apuca sa scrie asemnea „ode” in cinstea unui sef de judet mi se face sila. Se pare ca talentul nu are legatura si cu ceva caracter.
Faptul ca domnul Dumitrel se plimba in judet nu e o expresie a eficientei, ci eventual ca ii place in aer liber. De pe urma acestor „plimbari”, judetul s-a ales numai cu cheltuieli din buget pentru motorina sau benzina.
Articolul dumneavoastra este un gest rusinos din partea unui poet. Este demn de „cantaretii” lui Ceausescu si este si mai jalnic pentru ce el se coboara la nivelul unui sef de CJ. Ma intreb ce spun colegii dumneavaoastra intru ale literaturii, daca chiar se considera „adunati de pe strada”.
Credeti-ma, articolul dumneavoastra nu m-a suparat – m-a intristat si mi-a trezit un sentiment de jena.

Manitu 25 februarie 2012 at 10:36

ADEVAR graiesti, Provincialule. Un scriitor, un poet sau ce o mai fi (sau se crede), ar trebui, daca simte nevoia sa o faca, sa critice sau, dupa caz, sa laude societatea in care traieste si nicidecum sa se coboare la nivelul acestei mizerii care se numeste POLITICA si care a ajuns, cel putin la noi, sa macine, sa invrajbeasca, sa distruga oameni si sentimente, caractere, societate…
Sugerez d-lui Pantea sa se apuce de gazetarie si sa scrie la comanda tot ce i se cere sau altfel zis sa devina si dansul un mercenar al presei, cum de altfel exista destui in presa romaneasca!

Marius 25 februarie 2012 at 9:58

Ai supărat moţii, Florinel! AI SUPĂRAT MOOOOŢIIIIIIII! te-am scos toţi de la inimă!

Comentariile sunt oprite