Augustin Lazăr, consilier pentru reforma justiției în Moldova: Fostul procuror general al României și-a exprimat disponibilitatea de implicare în țara vecină

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Augustin Lazăra fost ales consilier pentru reforma justiției în Republica Moldova, după ce și-a exprimat dorința de implicare în țara vecină. Premierul, Maia Sandu se bazează pe profesionalismul și experiența acestuia.

Fostul procuror general al României Augustin Lazăr a fost primit, la Chişinău, de premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, care a anunţat că acesta şi-a exprimat de principiu disponibilitatea de a se implica în echipa de consiliere pentru reforma justiţiei din ţara vecină.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

„Am avut deosebita onoare să am o întrevedere cu domnul Augustin Lazăr, fost Procuror General al României, un mare promotor al independenţei sistemului judiciar şi al consolidării statului de drept din România. Am discutat despre planurile noastre privind reformarea justiţiei şi lupta împotriva corupţiei. Domnia sa a împărtăşit mai multe aspecte din propria experienţă în calitate de şef al Ministerului Public, dar şi a apreciat pozitiv iniţiativele noastre de reformare a organelor procuraturii. Însă m-a bucurat şi mai mult faptul că domnia sa şi-a exprimat de principiu disponibilitatea de a se implica în echipa de consiliere pentru promovarea reformei justiţiei din ţara noastră”, a anunţat premierul Maia Sandu.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

„Schimbările reale pot fi posibile doar cu sprijinul unor oameni integri, care dau dovadă de fermitate şi curaj în lupta cu spălarea banilor şi corupţia mare. De un astfel de procuror avem nevoie în Republica Moldova şi sperăm să ne putem baza şi pe experienţa şi profesionalismul unor oameni ca Augustin Lazăr”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Mandatul lui Augustin Lazăr ca procuror general al României s-a încheiat, el pensionându-se şi din funcţia de procuror. Potrivit unor surse, el are o pensie de 27.000 de lei.

sursa: stiripesurse.ro

Adela SPĂTAR

Must de Jidvei