Rămâi conectat

Politică Administrație

Au început lucrările de plombare a drumurilor județene din Mureș, de la limita cu județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cursul zilei de ieri Consiliul Județean Mureș a predat amplasamentul pentru realizarea lucrărilor de plombări în zona Gănești și Sîncrai, ca un prim pas, iar în zilele următoare vor demara lucrările și în celelalte zone ale județului. Vor fi plombări și pe DJ142A Gănești-Băgaciu și DJ107 lim.județ Alba-Adămuș – intersecția DN15.

Consiliul Județean Mureș a semnat anul trecut un acord cadru pe o perioadă de 2 ani pentru lucrările de întreținere și reparații, firma câștigătoare fiind SC Drumuri și Poduri Mureș SRL în toate cele 6 zone ale județului.

Începând de miercuri se fac plombări la DJ151B Ungheni-Căpâlna de Sus-lim. județului Sibiu, pe tronsonul Cerghizel-Cerghid-Bahnea-Cund, dar se lucrează și pe DJ 142 Târnăveni-intersecția DJ151B, pe porțiunea de drum dintre Gănești-Seuca-Mica-Abuș. Vor fi plombări și pe DJ142A Gănești-Băgaciu și DJ107 lim.județ Alba-Adămuș – intersecția DN15.

În zona Sîncrai lucrările de plombări vor începe la DJ151D Ungheni-Acățari-Tâmpa și la DJ 152A Tirgu-Mures-Band-Iernut. Decizia privind stabilirea ordini după care se execută lucrările de reparații este luată de către angajați Direcției Tehnice în funcție de starea drumurilor și traficul care se desfăşoară pe acestea.

În zona Gănești primul contract subsecvent are o valoare de 157 mii lei și termen de execuție 26 zile. Pentru zona Sîncrai valoarea primului contract subsecvent din acest an este de 167 mii lei, iar termenul de execuție 33 de zile.

Consiliul Județean Mureș a alocat în acest an 2,2 milioane lei din bugetul propriu pentru lucrările de întreținere a drumurilor județene. Din această sumă 1,5 milioane lei vor fi cheltuiți pe plombări.

Totodată este în curs de pregătire documentaţia pentru achiziţionarea lucrărilor de realizare a covoarelor asfaltice în lungime de aproximativ 56 km. Pentru aceste lucrări sunt alocate 14 milioane lei.

Pe această cale rugăm conducătorii auto să fie înţelegători dacă circulă pe tronsoane de drumuri care se află în lucru.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea