// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Au început înscrierile la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Cele mai multe locuri, la Contabilitate și Administrarea afacerilor

Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (UAB) scoate la concurs, pentru anul universitar 2017 – 2018, la programele de licență, peste 1.800 de locuri, dintre care 650 fără taxă, admiterea făcându-se, la fel ca anii trecuți, în baza mediei obținute la examenul de bacalaureat, însă unele specializări au și probe eliminatorii.

Cele cinci facultăți ale Universității din Alba Iulia – Istorie și Filologie, Științe Economice, Științe Exacte și Inginerești, Drept și Științe Sociale și Teologie Ortodoxă –  au disponibile peste 1.800 de locuri, dintre care 650 la buget, 895 la taxă, 275 la distanță și 10 pentru romi.

Admiterea se face, în baza mediei obținute la examenul de bacalaureat, însă la Facultatea de Teologie și la specializările Educație fizică și Kinetoterapie se organizează probe care se notează cu ”admis sau respins”.

Click AICI pentru a citi toate informațiile despre admiterea la programele de licență și masterat ale Universității din Alba Iulia

Înscrierile au loc în perioada 17-27 iulie, cu excepția zilei de duminică, iar în 31 iulie vor fi comunicate rezultatele admiterii.

Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia are cele mai multe locuri disponibile la specializările Contabilitate și informatică de gestiune – 171 – și Administrarea afacerilor – 148 – la programele de licență.

Astfel, specializarea Contabilitate și informatică de gestiune din cadrul Facultății de Științe Exacte are 39 de locuri finanțate de la bugetul de stat, un loc pentru romi și 56 de locuri la taxă (2.200 de lei), în vreme ce 75 de locuri sunt pentru învățământul la distanță, taxa fiind de 1.900 de lei.

De asemenea, la specializarea Administrarea afacerilor, din cadrul aceleiași Facultăți, sunt 29 de locuri la buget, 44 la taxă și 75 la distanță, taxele fiind similare.

Totodată, la specializarea Drept, din cadrul Facultății de Drept și Științe Sociale, sunt disponibile 39 de locuri la buget, un loc pentru romi și 107 de locuri la taxă (2.200 de lei).

În schimb, puține locuri sunt la specializările în limba engleză, arheologie – 30 de locuri, toate la taxă, administrarea afacerilor – 33 de locuri, dintre care 3 la buget și informatică în limba engleză – 30 de locuri, toate la taxă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419