Rămâi conectat

Ştirea zilei

Au început audierile de martori în dosarul crimei din Partoș. Declarațiile primelor persoane care au ajuns la locul faptei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tribunalul Alba a continuat luni, 19 februarie, cercetarea judecătorească în dosarul crimei din Partoș în care este judecat în stare de arest preventiv inculpatul Lupu Mădălin Miki, acuzat de omor calificat și tentativă de omor calificat.

Victimele acestuia sunt o femeie în vârstă de 80 de ani, care a decedat în grădina casei în urma loviturilor primite de la agresor și fiul acesteia, de 53 de ani, care a fost grav rănit. Judecata s-a desfășurat în absența inculpatului, aflat la Botoșani unde este judecat într-un alt dosar, tot pentru omor calificat. La acest termen au fost audiați doi martori, respectiv persoanele care au ajuns primele la locul crimei. Este vorba despre o prietenă a familiei Drâmbărean și un vecin, rudă cu victimele. Femeia audiată a povestit cum a ajuns la locuința din Partoș în dimineața zilei de 15 iulie 2017.

Aceasta obișnuia să discute la telefon cu fiul femeii decedate și văzând că nu răspunde, în seara zilei de 14 iulie și nici a doua zi dimineață, a mers personal la locuința acestuia pentru a vedea ce s-a întâmplat. Pentru că poarta de acces în curte era încuiată, a sărit gardul și în acel moment a simțit un miros de ars venit dinspre bucătăria de vară. A găsit acolo gazul arâzând, cel mai probabil de aproape de 24 de ore, l-a stins, iar apoi a mers în grădina din spatele casei. Aici a descoperit-o pe prima victimă, femeia de 80 de ani, care era căzută la pământ într-o baltă de sânge. Speriată, femeia s-a întors și a încercat să intre în casă, dar nu a reușit pentru că ușa era încuiată. L-a strigat pe bărbat, dar pentru că nu i-a răspuns a decis să meargă la un vecin, pe care l-a chemat în ajutor.

Acesta este cele de-al doilea martor audiat la termenul de luni, 19 februarie. S-au întors împreună la locuința familiei Drâmbărean, unde bărbatul chemat în ajutor a sunat la 112. În câteva minute a ajuns la fața locului poliția și un echipaj de salvare, care a constatat că femeia căzută în grădină nu mai era în viață. Polițiștii au spart ușa de acces în casă și l-au găsit pe bărbat grav rănit în interior. Martorul a spus că acesta a ieșit pe picioarele lui din locuință, ajutat de polițiști și echipajul medical și avea fața tumefiată. Victima a fost internată în spital cu răni grave și, între timp, și-a mai revenit, dar are în continuare o stare de sănătate precară.

La termenul anterior, inculpatul Lupu Mădălin Miki a recunoscut în faţa instanţei de judecată faptele săvârşite, a precizat că regretă ceea ce s-a întâmplat şi a relatat pe scurt cum au decurs evenimentele. Acesta a povestit că a intrat în locuinţa de pe strada Regimentul V Vânători de Munte din cartierul Partoş, exclusiv pentru a sustrage bani, fiind decis să facă orice pentru a obține ceea ce vroia. În drumul său, acesta a întâlnit-o mai întâi pe femeie pe care a lovit-o de trei ori în cap cu o piatră de mari dimensiuni şi, după ce a căzut, i-a aplicat mai multe lovituri cu picioarele. Ulterior l-a găsit pe bărbatul în vârstă de 53 de ani pe care, de asemenea, l-a lovit cu piatra şi, ulterior, cu pumnii şi picioarele.

Bărbatul lovit a rămas în stare de inconştienţă în interiorul locuinţei, de unde, agresorul, a sustras în total suma de 4.300 de lei. A luat şi mai multe haine cu care s-a schimbat, în condiţiile în care, cele de pe el erau pline de sânge, după care a părăsit casa, prin zona din spate, pe unde a şi intrat. Lupu Mădălin Miki a chemat un taxi şi a mers până la Cluj-Napoca, de unde, cu un microbuz, s-a deplasat în judeţul Botoşani, unde îşi avea domiciliul. Aici, după două zile, folosind aceeaşi metodă, a mai săvârşit o crimă, victima acestuia fiind o femeie în vârstă de 71 de ani. Criminalul a fost prins de poliţiştii din Botoşani, iar în timpul audierilor a recunoscut şi faptele de la Alba Iulia. Următorul termen a fost stabilit pentru 5 martie 2018, când vor fi audiați alți doi martori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO | Începe Campionatului Național de Super Rally, la Alba Iulia: Zeci de mașini puternice, adrenalină și pasiunea pentru motorsport, pe străzile din oraș. PROGRAMUL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe Campionatului Național de Super Rally, la Alba Iulia: Zeci de mașini puternice, adrenalină și pasiunea pentru motorsport, pe străzile din oraș. PROGRAMUL Alba Iulia găzduiește sâmbătă, 15 iunie, prima etapă a Campionatului Național de Super Rally, un eveniment auto spectaculos desfășurat pe un circuit stradal unic. Promotorul competiției, celebrul pilot Mihai Leu, aduce din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea