Rămâi conectat

Curier Județean

Au fost decernate premiile revistei Discobolul, pentru anul 2020: Scriitorii premiați în cadrul unei festivități online

Ziarul Unirea

Publicat

în

Joi, 12 noiembrie 2020, au fost decernate premiile revistei Discobolul, pentru anul 2020. Scriitorii au fost premiați pentru creațiile originale în cadrul unei festivități organizate online.

Ca în fiecare an, și anul acesta, revista Discobolul din Alba Iulia îi premiază pe membrii Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România pe baza următoarelor criterii: activitatea îndelungată a scriitorului, performanțele obținute de-a lungul anilor; promovarea revistei la nivel national și international și promovarea valorilor culturale locale și naționale. Juriul care a evaluat aceste criterii și a stabilit premiile pentru anul 2020 a fost format din doi membri ai Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, respective Cornel Nistea în calitate de președinte al juriului și Aurel Pantea în calitate de membru și un reprezentant al revistei Discobolul, respectiv Petronela Pașca în calitate de membru.

În urma discuțiilor, a evaluării activității editoriale și a colaborării membrilor Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România cu creații originale la revista Discobolul au fost acordate premii următorilor scriitori:

• Premiul pentru întreaga creație – Dumitru Augustin Doman;
• Premiul pentru eseu și cartea anului – Mihai Barbu;
• Premiul pentru proză scurtă – Ladislau Daradici;
• Premiul pentru originalitate – Virgil Todeasă;
• Premiul pentru poezie – Mihai Pascaru;
• Premiul pentru critică literară – Rodica Gabriela-Chira;
• Premiul pentru eseu – Ironim Munteanu.

Evenimentul face parte din proiectul 8.7 Premiile Filialei Uniunii Scriitorilor din România și a fost organizat de către Consiliul Județean Alba, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, Filiala Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, și nu în ultimul rând, revista Discobolul din Alba Iulia. Festivitatea de premiere a avut loc on-line, în data de 12 noiembrie 2020.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție

Bogdan Ilea

Publicat

în

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție Jandarmeria Română împlinește în acest an 174 de ani de la înființare, iar Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba a pregătit activități pentru publicul interesat. Cu prilejul sărbătoririi a 174 de ani de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea