Ziarul Unirea

Au fost arestaţi bărbaţii care au stropit cu benzină un datornic şi l-au ameninţat că-i dau foc

Autorii agresiunii comise cu o cruzime demnă de filmele cu mafioţi, au fost prinşi, în mai puţin de 24 de ore de la sesizarea faptei, de către echipa operativă constituită pentru acest caz, la nivelul Poliţiei Municipiului Alba Iulia. Anchetatorii i-au identificat pe Traian J. de 33 ani, din localitatea Ighiu, un cunoscut al victimei şi cel care a coordonat întreaga operaţiune de şantaj, Florian M., de 23 ani din Bucerea Vinoasă-Ighiu şi Bogdan T. de 21 ani din muncipiul Alba Iulia.

Reamintim faptul că marţi, cu puţin timp înainte de miezul nopţii, Vlad P.T, de 26 de ani, din Alba Iulia, a fost luat cu maşina de trei bărbaţi, un cunoscut însoţit de alţi doi bărbaţi necunoscuţi, şi dus către Galda de Jos. Acolo cei trei au oprit autoturismul pe un drum secundar de pe raza comunei şi i-au cerut lui Vlad restituirea unei sume de bani datorate unuia dintre agresori. Întrucât acesta nu avea bani asupra sa, agresorii l-au stropit cu benzină pe o mână şi l-au ameninţat că-i dau foc, pentru a-l determina să înapoieze presupusa datorie. Profitând de un moment de neatenţie, victima a reuşit să fugă, mergând direct la Poliţie.

ELIT

Ancheta poliţiştilor a stabilit faptul că cei trei bărbaţi au comis faptele prezentate mai sus şi în consecinţă împotriva lui Traian J. şi Florian M. a fost luată măsura reţinerii pe o perioada de 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de şantaj. Azi, 23 februarie, suspecţii au fost prezentaţi Judecătoriei Alba iulia care a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru o perioadă de 29 de zile. Şantajul se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani în varianta tip, şi de la 2 la 7 ani în varianta agravată.

 

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

3 Comentarii

NIK 23 februarie 2012 at 21:44

Nu sint deacord cu arestarea lor ,,,,daca personajul respectiv avea o datorie fata de cineva trebuia sa o plateasca cum lea fost intelegerea sau aa luat in considerare proverbul rominesc ,,dami bani in imprumut ca sa nui vezi mai mult,,,,daca avea datorie la banca ,nu cred ca banca il ierta ……parerea mia e ca daca ai luat ceva trebuie sa si inapoiezi nu trebuie sa astepti sa vina omu sa te roage sai inapoiezi bunul ….

BABAU 24 februarie 2012 at 2:01

sunt de acord cu ce zici NIK,dar gramatica ta lasa de dorit…

prostul 24 februarie 2012 at 9:43

Daca esti atat de prost incat sa imprumuti altuia bani fara a intocmi un act oficial pe baza caruia sa-ti poti rascumpara suma pe cale legala, inseamna ca la mijloc e ceva necurat. De regula, o CAMATARIE ordinara, urmarind ca la final sa obtii o dobinda mare, nemeritata. In acest caz TREBUIE sa te supui rigorilor legii daca recurgi la retinerea de persoana si acte de folosire a fortei pt. recuperarea datoriei.
Apropos, pt cei de mai sus, banca recurge intai la elementele legale (instante), pe baza carora urmeaza executarea silita, asa ca nu deplasati ideea de la AGRAVANTA retinere si folosire a fortei! Pt asta, smecherii merita cea mai grea sentinta !

Comentariile sunt oprite