Atenționare METEO: Cod galben de CANICULĂ în Alba și alte 13 județe, până marți. Temperaturi maxime între 33 și 38 de grade Celsius

Paul Voicu - Primar 2020

Administrația Națională de Meteorologie  (ANM) a emis o atenționare meteo cod galben de caniculă, valabilă pentru 14 județe și București, luni, 10 iulie și marți, 11 iulie.

Potrivit meteorologilor, în cursul zilelor de luni și marți, valul de căldură se va extinde, iar disconfortul termic va fi în accentuare în vestul și local în sudul și centrul țării,  unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor.

ELIT

Luni, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade, mai ridicate – spre 37…38 de grade – în Banat, sudul Crișanei și vestul Olteniei.

Marți, valorile termice diurne vor fi cuprinse între 34 și 37 de grade, izolat mai ridicate, în jurul a 38 de grade în Banat și vestul Olteniei.

Mihail David - 2020

În intervalul menționat, temperaturile minime nocturne se vor situa, local, peste 20 de grade.

Potrivit ANM,  în jumătatea de nord-vest a țării, luni și marți, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În cursul zilei de miercuri disconfortul termic se va menține ridicat în regiunile sudice și sud-estice, în timp ce în restul teritoriului se vor semnala frecvent manifestări specifice instabilității atmosferice.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...