Rămâi conectat

Politică Administrație

Atenție, șoferi! Trafic restricționat azi și mâine pe strada Mircea Eliade din Alba Iulia. Se efectuează lucrări de decolmatare a unui șanț de gardă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Traficul rutier va fi restricționat azi și mâine pe strada Mircea Eliade din municipiul Alba Iulia, ca urmare a unor lucrări de decolmatare a șanțului de gardă care străbate zona respectivă. Astfel de lucrări care să prevină eventuale inundații în urma unor ploi torențiale s-au mai luat și în alte cartiere ale orașului, acolo unde situația a impus-o.

În această perioadă s-a dispus măsura decolmatării șanțului de gardă situat pe strada Mircea Eliade, în care se descarcă apa pluvială de pe versanții cuprinși între străzile Lalelelor si Nazareth Illit.

” În vremuri în care nu mai poți ști bine cine și de ce se ocupă, pare evident că acest canal de gardă e raspunderea Primăriei. N-aș vrea să ne sustragem situațiilor neplăcute la care s-a ajuns prin exploatarea necorespunzatoare, dar oamenii trebuie să știe că proprietar este Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare. De doi ani insistăm ca acest element tehnic esențial să intre în administrarea orașului, dar abia acum avem semnale că decizia, complet justificată și de faptul că acea zonă a devenit intravilan, ne va fi favorabilă.

Nu am mai așteptat și am actionat cu cei de la Apa CTTA și operatorul de salubritate, în regim de ”să facem ce trebuie”, pentru că oamenii așteaptă o rezolvare, nu să știe de unde vine ștampila. Suntem în discuții pentru a prelua inclusiv canalul de gardă de pe Valea Popii. Acolo am mai intervenit. Prin modernizarea drumurilor, evident, s-au profilat corespunzător și canalele pluviale, dar mai sunt multe de facut.” a declarat Paul Voicu, viceprimar cu atribuții de primar.

Tot în această linie, în baza contractului de modernizare a străzilor din Oarda de Jos, s-a intervenit la îmbunătățirea capacitaților de preluare și conducere a apelor pluviale către zona cunoscută ca Valea Orzii.

S-a extins suprafața de intervenție și pe strada Armoniei la intersecția cu strada Garoafei unde, prin metode similare, se va reduce fenomenul inundării proprietăților cu ape de pe versantul din apropiere.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea