Rămâi conectat

Actualitate

Atenție șoferi, hoți și scandalagii! Sute de polițiști din Alba acționează zi și noapte pentru liniștea cetățenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 10- 13 aprilie, peste 200 de poliţişti din judeţul Alba vor acţiona, zilnic, suplimentar față de dispozitivul curent, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, a patrimoniului acestora, precum şi pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Potrivit IPJ Alba, “în perioada Paştelui, poliţiştii din Alba vor fi la datorie, în slujba comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, astfel încât toţi cetăţenii din judeţul nostru să îşi petreacă sărbătorile în linişte.

În acest sens, peste 200 de polițiști vor fi pregătiţi să intervină pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor.

Vor fi intensificate acţiunile menţinere a climatului de siguranţă publică şi va fi asigurată prezenţa echipajelor de poliţie rutieră în locurile aglomerate dar şi pe principalele artere rutiere ale judeţului, în vederea prevenirii evenimentelor negative.

Poliţiştii vor fi prezenţi şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşelor de cult, precum şi în locurile unde se desfăşoară manifestări publice circumscrise Sfintelor Sărbători de Paşti. În Noaptea de Înviere, peste 200 de poliţişti, suplimentar dispozitivului curent de siguranţă publică, împreună cu jandarmi, vor menţine ordinea şi siguranţa publică şi vor acţiona pentru prevenirea evenimentelor negative.

Totodată, poliţiştii de la rutieră, sprijiniți de poliţiştii de la ordine publică, vor acţiona pe principalele artere rutiere ale judeţului, pentru fluidizarea traficului şi prevenirea evenimentelor rutiere şi vor folosi zilnic cele 13 aparate radar din dotarea inspectoratului.”

Pentru prevenirea evenimentelor negative, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, recomandă:

– Fiţi atenţi la genţi, poşete şi buzunare în zonele aglomerate din pieţe, gări, autogări, supermarketuri!

– Nu primiţi în curtea casei persoane necunoscute care oferă spre vânzare diverse bunuri sau apelează la mila dumneavoastră!

  • Nu lăsaţi uşa deschisă pe timpul nopţii!
  • Când plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi închideţi ferestrele!
  • Evitaţi consumul excesiv de alcool şi stările conflictuale!
  • Nu conduceţi autoturismul după ce aţi consumat alcool!
  • Nu lăsaţi cheile în contact, chiar dacă părăsiţi autovehiculul pentru scurt timp!
  • Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, bunuri de valoare;
  • În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apel Unic de Urgenţă.

În pragul Sărbătorii Învierii Domnului Isus Hristos, urăm tuturor cetăţenilor din judeţul nostru, să petreacă în linişte şi cu bucurie, alături de cei dragi!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea