Rămâi conectat

Ştirea zilei

Atenţie la țeparii cu metoda „accidentul”! 3 sudiști prinși de polițiștii din Alba Iulia după ce au înșelat 4 localnici

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trei persoane care intenţionau să comită o astfel de faptă, au fost prinse ieri, 25 martie 2015, de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, imediat după comiterea faptei.

Potrivit IPJ Alba, “miercuri, 25 martie 2015, Poliția municipiului Alba Iulia a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, de către patru persoane din municipiul Alba Iulia, cu privire la faptul că în aceeași zi, o persoană necunoscută a încercat să îi înşele, prin metoda „accidentul”, cu diverse sume de bani.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat faptul că în data de 25 martie 2015, persoanele vătămate au fost contactate telefonic, de către o persoană, care s-a prezentat ca fiind avocat şi care i-a spus fiecăruia în parte că fiul lor a provocat un accident rutier în urma căruia a fost rănită o persoană. Acesta a solicitat suma de 5.000 euro pentru a achita daune familiei victimei.

Persoanele vătămate nu au dat curs solicitării, constatând că cele relatate nu erau reale.

Imediat după primirea sesizărilor, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia, în colaborare cu poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Alba au efectuat mai multe investigaţii, reuşind ca în cursul aceleiaşi zile, să-i oprească în trafic, la ieşirea din municipiul Alba Iulia spre municipiul Sebeş, pe Alexandru B., de 21 ani, Cristian B., de 19 şi Adrian T., de 25 de ani, toţi din municipiul Călăraşi, care se deplasau cu un autoturism marca Dacia Logan, condus de Adrian T.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au găsit asupra celor trei persoane suma de 5.000 euro, 7.800 lei, precum şi mai multe telefoane mobile.

În urma aprofundării cercetărilor, în colaborare cu lucrători din cadrul Poliţiei municipiului Arad, a rezultat faptul că, în perioada 20 – 23.03.2015, cele trei persoane s-au aflat pe raza municipiului Arad , unde au înşelat două persoane, de la care au obţinut sumele de bani susmenţionate, ulterior deplasându-se în municipiul Alba Iulia, în vederea continuării activităţilor infracţionale.

Cele trei persoane au fost preluate de poliţişti din cadrul Inspectoratului de poliţie Judeţean Arad în vederea continuării cercetărilor sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, pedepsite de art. 244 al. 1 şi 2 din Codul penal şi documentării întregii activităţi infracţionale a acestora.”

***

Ce trebuie să ştii, pentru a nu cădea victima unei astfel de înşelăciuni?

  1. Verifică, pe un număr de telefon cunoscut deja, dacă situaţia de urgenţă este reală.
  1. Nu da curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că sunt avocaţi şi reprezintă rudele „implicate în accidentul rutier”.
  2. Sună la Poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau la unitatea de poliţie pe raza căreia locuieşti, spune despre ce este vorba, interesează-te de existenţa unui astfel de accident rutier şi procedura legală în situaţii de acest gen.
  1. Nu efectua niciun transfer bancar sau înmâna bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la ușa ta.

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Evaluare Națională 2024: Baremul de corectare pentru Proba de Limba și Literatura Română a fost publicat oficial

Bera Larisa

Publicat

în

Evaluare Națională 2024: Baremul de corectare pentru Proba de Limba și Literatura Română a fost publicat oficial Absolvenții de gimnaziu au susținut astăzi, 25 iunie, proba la Limba și literatura română în cadrul Evaluării Naționale 2024. Subiectele și baremul au fost publicate oficial pe site-ul edu.ro. Citește și: FOTO | SUBIECTE Limba și literatura română […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea