Rămâi conectat

Ştirea zilei

Atenți la nevoile celor din jur: Cum a reușit IPEC Alba să le facă viața mai ușoară unor pacienți cu scleroză multiplă din județ

Ziarul Unirea

Publicat

în

donatie ipec patIPEC Alba, compania care fabrică produse ceramice de uz gospodăresc şi ornamental, a devenit un partener social de nădejde al pacienților cu scleroză multiplă din județul Alba, după ce, în decursul anilor, a făcut diverse sponsorizări și donații, precum paturi mobile cu telecomandă, tricicletă electrică sau piese de ceramică. Grație companiei, câțiva dintre acești pacienți se bucură acum de o viață mai ușoară.

Colaborarea dintre Ipec și Asociația SM SPEROMAX ALBA (asociație de pacienți diagnosticați cu scleroză multiplă) a început cu mulți ani în urmă, ani în care compania Ipec a oferit în multiple rânduri sprijinul pacienților.

Una din bucuriile aduse unui pacient imobilizat a fost sponsorizarea acestuia cu cheltuielile necesare pentru achiziționarea unui pat mobil cu telecomandă.

Domnul Buta Ioan din Cugir are 69 de ani și de 26 de ani suferă de scleroză multiplă. După 13 ani în care nu și-a cunoscut diagnosticul, a înțeles, atunci când l-a aflat, că pentru boala sa nu există vindecare, ci doar tratamente care pot încetini dezvoltarea acesteia şi pot ameliora simptomele.  “Patul electric a însemnat enorm de mult pentru mine, de 4 ani nu mă mai pot ridica deloc din pat,  mi-a ușurat viața când a ajuns de la Sibiu, e cu telecomandă și cu ajutorul lui mă pot ridica parțial”, spune el.

Un alt caz în care compania Ipec s-a implicat activ este cel al unei paciente din Zlatna, care a beneficiat de o tricicletă electrică, necesară în deplasarea sa.

Dragoș Zaharia, președintele asociației Speromax Alba spune că “prin intermediul acestei colaborări, pacienții asociației s-au bucurat de susținerea și generozitatea unor oameni cu suflet mare, care au văzut dincolo de etichete și de vulnerabilitatea acestora”.

Asociația SM SPEROMAX ALBA a fost înființată la 1 Octombrie 2007 de un grup de persoane diagnosticați cu scleroză multiplă, care s-au gândit să vină în contact și cu alți pacienți din județul Alba, încercând să creeze o comunitate a celor afectați de această boală. Asociația are ca scop creșterea calității vieții în rîndul persoanelor afectate de scleroză multiplă și își propune să prevină discriminarea și să lupte pentru egalitatea de șanse a bolnavilor cu SM și egalitatea de tratament a acestora.

De asemenea, Ipec a donat piese de ceramică pentru 84 de pacienți cu scleroză multiplă din județ.

Fiind unul dintre cei mai mari producători de produse ceramice din România, compania Ipec se află în continuă dezvoltare, iar extinderea activităților locale de producție determină în perioada următoare recrutarea unui număr mare de personal.

Întrucât pune preţ pe solidaritatea umană, Ipec continuă să sprijine oamenii aflaţi în dificultate şi să ofere în dar zâmbete. A devenit deja o tradiție pentru companie să susțină visuri și să nu rămână indiferenți la nevoile celor din jur. Și nu se opresc aici.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bordean Alex-Andrei, de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, performanță remarcabilă la olimpiada de tehnologia informației: Locul I la etapa județeană și calificare la națională Citește și: Performanță deosebită pentru un elev de clasa a VI-a din Alba Iulia: Stănilă Răzvan, locul I la Olimpiada Micilor Istorici – Faza Județeană și calificare la națională Bordean […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea