Rămâi conectat

Sport

Atacantul cugirean Marian Codrea a semnat cu FC Brașov

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul cugirean Marian Codrea (n. 1999) a făcut un pas în față în privința carierei, fotbalistul de sub Drăgana semnând un contract valabil două sezoane cu FC Brașov, nou-promovata în liga secundă.

Este o oportunitate excelentă pentru masivul vârf de atac, ce s-a pregătit timp de o săptămână sub comanda antrenorului Ilie Stan. Debutul Ligii a 2-a se va produce săptămâna viitoare, meciul grupării de sub Tâmpa fiind pe propriul teren, cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu. În răstimpul cât a fost testat de “galben-negri”, Marian a și evoluat în trei teste amicale, ultimul ieri, cu Hermannstadt (1-0), reușind să marcheze un gol și să ofere o pasă decisivă. În ultima partidă de verificare, cu Sepsi II Sg. Gheorghe, cugireanul a reușit o dublă.

*Declarații legate de Unirea Alba Iulia și FC Brașov!

*Legat de perioada petrecută la Unirea
„Aș vrea să mulțumesc clubului Unirea și domnului președinte Dăscălescu, antrenorului Bicheși și întregului staff pentru tot sprijinul acordat când eram la clubul Unirea 1924 Alba Iuia. A fost o perioadă frumoasă din viața mea, cu amintiri intense. Mulțumesc mult domnului președinte Dăscălescu și pentru că a facilitat transferul și m-a sprijinit în cursul acestui transfer la Liga a 2-a. Aș vrea să mulțumesc mult colegilor mei, coechipierilor mei de la Unirea. Observați, vă rog, că folosesc intenționat timpul prezent pentru că eu nu consider că ei ”au fost”, ci că ei ”sunt” mereu colegii mei în acest sport, indiferent de echipa sau clubul la care ne regăsim la un moment dat în timp. La Unirea am învățat și că leadership-ul ehipei poate fi comun și colaborarea dintre ”greii echipei” (Selagea, Giurgiu, Fetița, Bucurică și din retur Mardare) a fost benefică, formatoare și constructivă pentru întreaga echipă. Vreau să mulțumesc din inimă și fanilor Unirii care -au sprijinit și au sprijinit echipa tot timpul, necondiționat. O echipă/club de fotbal consider că poate fi comparat cu un organism viu. Mintea ar putea fi asociată conducerii clubului/echipei, inima sunt jucătorii, iar sufletul echipei sunt fanii. Pentru ca organismul să fie viu și să fie la capacitate maximă are nevoie ca toate aceste elemente să fie în armonie. Clubul Unirea 1924 Alba Iulia este un organism viu în care și mintea și inima și sufletul sunt în armonie. Sub conducerea domnului președinte Dăscălescu, cu jucători dăruiți, reprezentativi și emblematici și cu fani pătimași (în cel mai bun sens posibil) și de o fidelitate care nu poate fi exprimată în cuvinte sunt sigur că Unirea va merge înainte și în sus! Hai, Alba Iulia! Hai, Unirea!
*Legat de noul club, FC Brașov.
Sunt foarte bucuros că am reușit să fac pasul spre Liga a 2-a. Transferul meu la Liga a 2-a este o experiență nouă, aparte, pe care, cred eu, fiecare sportiv și-o dorește, respectiv să crească și să treacă la un nivel superior în cariera sportivă, ca să zic așa. Euforia inițială a fost urmată imediat de antrenamentele intense din al doilea cantonament din perioada de pregătire. Îmi doresc să confirm încrederea pusă în mine de cei care mă antrenează și mă formează aici, la noua echipă, FC Brașov, domnului antrenor Ilie Stan și staff-ului dânsului, precum și domnului președinte Mărginean Ioan. Îmi doresc să mă integrez cât mai bine în colectiv și în angrenajul echipei, și voi da totul astfel încât să pot să îmi aduc contribuția la atingerea obiectivelor clubului FC Brașov. Cred că fiecare sportiv prin muncă asiduă poate face pasul spre mai sus! Talentul este important, dar nu este singurul element care contează în ecuația dezvoltării personale ca sportiv de performanță. Munca trebuie să șlefuiască talentul, să întărească voința, să forjeze și să fortifice caracterul fiecărui sportiv. De asemenea, perseverența este importantă. Cu cât îți dorești mai mult un lucru și ca acesta să fie cât mai bine sau mai bun, cu atât mai mult trebuie să fii perseverent în efortul de devenire și de perfecționare. Hai, Brașovul! Hai, FC Brașov!”

La FC Brașov, tot în această perioadă a fost instalat președinte albaiulianul Ioan Mărginean “Limoniu”. Noul proiect fotbalistic al Brașovului, ce se bazează pe un buget de 1,5 milioane de euro, a trecut prin mari transformări în această vară, juridic, organizatoric, fotbalistic, plecându-se de la promovarea Coronei Brașov sub comanda lui Călin Moldovan (la care s-a renunțat ulterior, la fel ca la majoritatea jucătorilor din sezonul trecut).

Marian a început fotbalul în orașul natal, sub îndrumarea lui Alexandru Kilin, fiind produs 100 la sută al Cugirului. A avut sezoane excelente la Metalurgistul (a debutat în Liga a 3-a, contra Sănătății Cluj, antrenor fiind același Călin Moldovan), plecând la FC Avrig, unde a fost golgheterul echipei cu 12 reușite. Vara lui 2019 a început pregătirea cu divizionara secundă ASU Poli Timișoara, dar în cele din urmă a aceptat propunerea din Arad, de la Crișul Chișineu Criș. În urmă cu un an a ajuns în Cetatea Marii Uniri, la Unirea Alba Iulia, divizionara terță pentru care a înscris 4 goluri (toate în tur). După încheierea campionatului a fost foarte aproape să revină în orașul natal, înțelegându-se în linii mari cu oficialii Metalurgistului, însă a fost deturnat din întoarcerea acasă de oferta venită de la FC Brașov, cu oportunitatea debutului pe a doua scenă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele accederii în „careul de ași” Ultima rundă a sezonului regular va decide numele ultimelor două echipe care vor obține biletele pentru play-off, asta întrucât primele clasate Gloria Bistrița […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea