Rămâi conectat

Sport

Atacantul cugirean Marian Codrea a semnat cu FC Brașov

Publicat

în

Atacantul cugirean Marian Codrea (n. 1999) a făcut un pas în față în privința carierei, fotbalistul de sub Drăgana semnând un contract valabil două sezoane cu FC Brașov, nou-promovata în liga secundă.

Este o oportunitate excelentă pentru masivul vârf de atac, ce s-a pregătit timp de o săptămână sub comanda antrenorului Ilie Stan. Debutul Ligii a 2-a se va produce săptămâna viitoare, meciul grupării de sub Tâmpa fiind pe propriul teren, cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu. În răstimpul cât a fost testat de “galben-negri”, Marian a și evoluat în trei teste amicale, ultimul ieri, cu Hermannstadt (1-0), reușind să marcheze un gol și să ofere o pasă decisivă. În ultima partidă de verificare, cu Sepsi II Sg. Gheorghe, cugireanul a reușit o dublă.

*Declarații legate de Unirea Alba Iulia și FC Brașov!

*Legat de perioada petrecută la Unirea
„Aș vrea să mulțumesc clubului Unirea și domnului președinte Dăscălescu, antrenorului Bicheși și întregului staff pentru tot sprijinul acordat când eram la clubul Unirea 1924 Alba Iuia. A fost o perioadă frumoasă din viața mea, cu amintiri intense. Mulțumesc mult domnului președinte Dăscălescu și pentru că a facilitat transferul și m-a sprijinit în cursul acestui transfer la Liga a 2-a. Aș vrea să mulțumesc mult colegilor mei, coechipierilor mei de la Unirea. Observați, vă rog, că folosesc intenționat timpul prezent pentru că eu nu consider că ei ”au fost”, ci că ei ”sunt” mereu colegii mei în acest sport, indiferent de echipa sau clubul la care ne regăsim la un moment dat în timp. La Unirea am învățat și că leadership-ul ehipei poate fi comun și colaborarea dintre ”greii echipei” (Selagea, Giurgiu, Fetița, Bucurică și din retur Mardare) a fost benefică, formatoare și constructivă pentru întreaga echipă. Vreau să mulțumesc din inimă și fanilor Unirii care -au sprijinit și au sprijinit echipa tot timpul, necondiționat. O echipă/club de fotbal consider că poate fi comparat cu un organism viu. Mintea ar putea fi asociată conducerii clubului/echipei, inima sunt jucătorii, iar sufletul echipei sunt fanii. Pentru ca organismul să fie viu și să fie la capacitate maximă are nevoie ca toate aceste elemente să fie în armonie. Clubul Unirea 1924 Alba Iulia este un organism viu în care și mintea și inima și sufletul sunt în armonie. Sub conducerea domnului președinte Dăscălescu, cu jucători dăruiți, reprezentativi și emblematici și cu fani pătimași (în cel mai bun sens posibil) și de o fidelitate care nu poate fi exprimată în cuvinte sunt sigur că Unirea va merge înainte și în sus! Hai, Alba Iulia! Hai, Unirea!
*Legat de noul club, FC Brașov.
Sunt foarte bucuros că am reușit să fac pasul spre Liga a 2-a. Transferul meu la Liga a 2-a este o experiență nouă, aparte, pe care, cred eu, fiecare sportiv și-o dorește, respectiv să crească și să treacă la un nivel superior în cariera sportivă, ca să zic așa. Euforia inițială a fost urmată imediat de antrenamentele intense din al doilea cantonament din perioada de pregătire. Îmi doresc să confirm încrederea pusă în mine de cei care mă antrenează și mă formează aici, la noua echipă, FC Brașov, domnului antrenor Ilie Stan și staff-ului dânsului, precum și domnului președinte Mărginean Ioan. Îmi doresc să mă integrez cât mai bine în colectiv și în angrenajul echipei, și voi da totul astfel încât să pot să îmi aduc contribuția la atingerea obiectivelor clubului FC Brașov. Cred că fiecare sportiv prin muncă asiduă poate face pasul spre mai sus! Talentul este important, dar nu este singurul element care contează în ecuația dezvoltării personale ca sportiv de performanță. Munca trebuie să șlefuiască talentul, să întărească voința, să forjeze și să fortifice caracterul fiecărui sportiv. De asemenea, perseverența este importantă. Cu cât îți dorești mai mult un lucru și ca acesta să fie cât mai bine sau mai bun, cu atât mai mult trebuie să fii perseverent în efortul de devenire și de perfecționare. Hai, Brașovul! Hai, FC Brașov!”

La FC Brașov, tot în această perioadă a fost instalat președinte albaiulianul Ioan Mărginean “Limoniu”. Noul proiect fotbalistic al Brașovului, ce se bazează pe un buget de 1,5 milioane de euro, a trecut prin mari transformări în această vară, juridic, organizatoric, fotbalistic, plecându-se de la promovarea Coronei Brașov sub comanda lui Călin Moldovan (la care s-a renunțat ulterior, la fel ca la majoritatea jucătorilor din sezonul trecut).

Electrica Furnizare Discount

Marian a început fotbalul în orașul natal, sub îndrumarea lui Alexandru Kilin, fiind produs 100 la sută al Cugirului. A avut sezoane excelente la Metalurgistul (a debutat în Liga a 3-a, contra Sănătății Cluj, antrenor fiind același Călin Moldovan), plecând la FC Avrig, unde a fost golgheterul echipei cu 12 reușite. Vara lui 2019 a început pregătirea cu divizionara secundă ASU Poli Timișoara, dar în cele din urmă a aceptat propunerea din Arad, de la Crișul Chișineu Criș. În urmă cu un an a ajuns în Cetatea Marii Uniri, la Unirea Alba Iulia, divizionara terță pentru care a înscris 4 goluri (toate în tur). După încheierea campionatului a fost foarte aproape să revină în orașul natal, înțelegându-se în linii mari cu oficialii Metalurgistului, însă a fost deturnat din întoarcerea acasă de oferta venită de la FC Brașov, cu oportunitatea debutului pe a doua scenă.

Publicitate

Sport

Cu un lot întinerit forțat din cauza crizei financiare, Unirea Alba Iulia – “lanternă roșie” cu zero puncte în 4 meciuri

Publicat

în

Momente extrem de dificile pentru Unirea Alba Iulia în startul acestui sezon. Gruparea din Cetatea Marii Uniri este “lanterna roșie” a Seriei a 9-a din eșalonul terț, cu 4 înfrângeri din tot atâtea jocuri, ultimul rezultat însemnând o rușine, 0-5 pe “Cetate” cu CS Hunedoara.

O situație foarte complicată pentru antrenorul Valentin Sinescu, ce a riscat teribil asociindu-și notorietatea dobândită în fotbalul autohton în ultimele decenii de problemele actuale ale echipei albaiuliene. Iar pentru ultima clasată, măcinată de restanțe financiare, apare și criza rezultatelor, în condițiile în care lucrurile se complică, iar la rând sunt două deplasări, jocuri extrene cu Sănătatea Cluj (două puncte) și Sticla Arieșul Turda (un punct), formații ce au ratat și ele startul stagional, fiind fără victorie

“Principalul” divizionarei terțe a acceptat provocarea să vină la Alba Iulia, lucru pe care nu mulți l-ar fi făcut, ținând cont de circumstanțele existente (nemulțumiri, plecări în masă, efectiv diluat valoric), iar din acest punct de vedere antrenorul trebuie apreciat. Sinescu avea în preajma debutului stagional puțini jucători experimentați, dar, din păcate, din diverse motive, a pierdut și o parte dintre aceștia: F. Morar s-a accidentat grav, Selagea și Mardare au plecat, Fetița – indisponibil etapa trecută.

Electrica Furnizare Discount

După ultimele achiziții realizate de Viitorul Cluj (portarul L. Cebotari, Dan Roman) sau Sănătatea Cluj (Perde, G. Florescu, Lemnaru, D. Goga), Unirea Alba Iulia a devenit cea mai tânără distribuție a Seriei e 9-a (media de vârstă în ultimul meci fiind în jurul vârstei de 21 de ani). Obligată de împrejurări și mai mult de nevoie, echipa albaiuliană a mizat pe tinerii din propria pepinieră, majoritatea fragezi pentru debutul la acest nivel. Mai mult în intersezon, numeroși jucători curtați au refuzat propunerea tocmai din cauza incerititudinii financiare de la Alba Iulia, nereușindu-se întărirea dorită a lotului.

*Au pierdut o echipă întreagă!

Comparativ cu stagiunea trecută, terminată sub comanda lui Bicheși, Unirea a pierdut 13 jucători în intersezon, adică mai bine de o echipă! O formulă a celor plecați i-ar cuprinde pe Sporea (Flacăra Horezu) – Zsigmond (a renunțat), D. Lupșan (CS Ocna Mureș), Mardare, Ad. Matei (Industria Galda) – Adam, Joldeș (CSU Alba Iulia), Selagea (Metalurgistul Cugir), Bucurică (CS Universitatea Alba Iulia) – M. Codrea (FC Brașov), An. David (Industria Galda); plus Sîntoma, P. Dani. Nici nu are sens o comparație cu actuala distribuție, oricare dintre aceștia reprezentând o soluție viabilă pentru Sinescu.

O situație similară s-a mai petrecut în februarie 2019, când iarăși s-a înregistrat o plecare în masă, tot din motive de criză financiară, gen R. Ivan (UTA Arad), I. Grozav, P. Păcurar și Vitinha (Metalurgistul Cugir), S. Mureșan și Căt. Suciu (Industria Galda), F. Morar, Cl. Marcu, L. Dan, Goguța (CS Ocna Mureș), Cl. Oara (CS Universitatea Alba Iulia), E. Codrea (FCSB, juniori).

Lucrurile devin critice pentru Unirea Alba Iulia în privința amenințării serioase cu retrogradarea. Asta întrucât contându-se doar pe Al. Giurgiu sau Scrob la nivel de jucători maturi, în configurația actuală a efectivului și a coborârii ștachetei în privința valorii, nu se poate spera în minuni. Cel mult ca rușinea să nu capete cote greu de suportat…

Citește mai mult

Sport

FOTO: CS Hunedoara – FCSB 3-5 (3-3, 0-2), în Cupa României, după prelungiri | Sărbătoare, meci nebun și lecție!!!

Publicat

în

Hunedoara respiră iarăși fotbal, după ani de anonimat. Partida cu FCSB a însemnat o reconectare la istorie, lângă furnale disputându-se mai mult decât un simplu meci. A fost și o luptă cu trecutul recent chinuitor, cu anii de suferință, dar mai ales o întâlnire a aminirilor de poveste cu un prezent al renașterii.

O adevărată nebunie, o partidă în care amfitrionii au revenit incredibil de la 0-3 și au reușit să egaleze, trimițând meciul în prelungiri, deznodământ greu de anticipat.  A fost lecția Hunedoarei, a suporterilor rebeli și devotați ce înfruntă vremurile și merită altceva, lecția tradiției, modul în care fotbalul adevărat și-a găsit matca.

„Vulturii” și-au revenit din pumni și au declanșat o „remontada” de poveste, P. Simion (83) prinzând șutul vieții, însă în prelungiri Musi (95) și Val. Gheorghe (98) au parafat o calificare tremurată a „buturugii mari”, ce a suferit amarnic.  Concluzie: respect Hunedoara!!!

Electrica Furnizare Discount

A fost un spectacol total, prilej de nostalgii pentru cei ce i-au văzut pe Lucescu cu gașca sa nebună. „Corvinul” s-a reunit în tribună unde au fost Romică Gabor, Ioan Andone,  Ioan Petcu sau Mircea Rednic din generația lor „de aur” ce a dus Hunedoara la echipa Națională și a conectat-o la fotbalul european. Peste 13.000 de suflete au înfruntat ploaia pentru a trăi alături de elevii lui Maxim, antrenor ce nu mai pierduse de aproape doi ani, senzațiile ce nu credeau că le vor mai prinde vreodată, ținând cont de mediocritatea în care s-au zbătut „alb-albaștrii”.

„Vulturii” nu s-au predat și au revenit de la 0-3, golurile lui A. Vlad (58) și Hegheligiu (70) punând gaz pe focul unui stadion și așa fierbinte. Edi Iordănescu a început să tremure, dar tăvălugul „alb-albastru” a măturat diferența de valoare și eșaloane competiționale și de la 0-3, moment când puțini mai credeau în minune, s-a făcut 3-3!”!! Lejeritatea și autosuficiența dată de acea diferență de pe tabelă a fost pedepsită de revenirea halucinantă a Hunedoarei.

Primul meci din istoria Hunedoarei disputat la lumina reflectoarelor (o instalație mobilă pentru care s-a plătit suma de 60.000 de euro) a adus spectacol într-o arenă entuziastă. Un spectacol ce te ducea cu gândul la nebunia după care tânjeam la un meci de fotbal, tribunele fiind aproape pline de fani „alb-albaștri”, ceea ce a dus la un record al asistenței în aceasă fază a Cupei României, „16”-imile de finală.

La Hunedoara s-a respirat fotbal, s-a suferit pentru favoriți, iar liderul Seriei a 9-a a Ligii a 3-a s-a luptat „parte în parte” cu FCSB ce a aliniat o formulă decentă, pentru a evita umilințe trecute de genul Hermannstadt sau CS Mioveni.

La Hunedoara, divizionara terță s-a luat la trântă cu un oponent mult prea puternic, impresia fiind că vizitatorii au tranșat soarta calificării după o oră de joc (dublă I. Stoica 19 și 50, Oaidă – 31), însă reducerea ecartului a însemnat mult mai mult decât modificarea tabelei. A fost imboldul pentru ca în arenă să răsune, triumfal, tunetul „Corvinul, Corvinul”.

Și fotbalul din Alba a fost implicat în acest meci de poveste, respectiv Antonio Bradu, din Zlatna, împrumutat de la Rapid, titular la CS Hunedoara  (înlocuit în minutul 53), respectiv aiudeanul Andrei Cordea la FCSB (a intrat în minutul 56), observator fiind Mihai Țîra, din Alba Iulia, iar antrenor al gazdelor ex-uniristul Florin Maxim.

Lecția actuală a Hunedoarei fotbalistice trebuie să fie percepută și în Cetatea Marii Uniri, unde Unirea Alba Iulia a ajuns ciuca bătăilor și „lanterna roșie’ în seria condusă de hunedoreni. Camipionatul trecut CS Hunedoara a tremurat pentru retrogradare, luptându-se cu Industria Galda și CS Ocna Mureș. Autoritățile au luat însă taurul de coarne și au inițiat un proiect serios, viabil. Se investește masiv în fotbal, s-a cumpărat brandul „Corvinul”, se vrea performanță, se visează la evadarea din mocirlă și ridicarea privirii spre sferele înalte. Hunedoara a învățat umilința, a suferit, dar s-a trezit! Este o lecție! Ecoul se aude și la Alba Iulia????

Foto: Lucian DANCIU

Citește mai mult

Sport

FOTO: Nicolae Stanciu, hat-trick în Cupa Cehiei și evoluție magnifică pentru Slavia Praga

Publicat

în

Ex-uniristul Nicolae Stanciu s-a dezlănțuit și a marcat un hat-trick în Cupa Cehiei, în partida Velavary – Slavia Praga 2-4 (2-0). Divizionara terță a condus neverosimil la mijlocul meciului, 2-0, însă în actul secund a ieșit la rampă fotbalistul originar din Craiva.

Stanciu a fost vioara întâi pentru deținătoarea eventului în Cehia și a înscris în trei rânduri, în minutele 55, 60 – din penalty și 90+1, oferind și o pasdă de gol, la reușita egalizatoare a lui Traore (56).

Nicolae Stanciu a calificat-o pe Slavia Praga în „optimile” Cupei Cehiei. 3 goluri și o pasă de gol reușite de fotbalistul albaiulian

Electrica Furnizare Discount

Nicolae Stanciu a marcat 3 goluri și a dat o pasă de gol în meciul pe care Slavia Praga l-a câștigat în deplasare cu 4-2 (0-2) în fața echipei din eșalonul terț Slovan Velvary, în „16”-imile de finală ale Cupei Cehiei la fotbal. Fotbalistul albaiulian a contribuit decisiv la calificarea echipei sale de club în „optimi”, la pauză intrându-se cu un avantaj de 2 goluri în favoarea formației din eșalonul inferior. S

Nicolae Stanciu și-a dovedit clasa, asta după ce în etapa anterioară a spart gheața în campionat, în partida din etapa a 7-a, Bohemians – Slavia Praga 1-5 (1-0)

Sursa foto: Slavia Praga (facebook)

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare