Rămâi conectat

Politică Administrație

Astăzi va ”ploua” cu DEMITERI de prefecți și subprefecți! Proiecte de hotărâri pe agenda Guvernului

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi va ”ploua” cu DEMITERI de prefecți și subprefecți! Proiecte de hotărâri pe agenda Guvernului

Miercuri este ziua pe care Rareș Bogdan o așteaptă de la învestirea lui Ludovic Orban la Palatul Victoria! Europarlamentarul PNL anunțat, încă dinainte de a trece moțiunea de cenzură împotriva premierului Viorica Dăncilă, că în maxim 48 de ore de la preluarea puterii, Orban va demite toți prefecții și subprefecții.

După ce a tot amânat luarea deciziei, din cauza turului 1 al alegerilor prezidențiale, Orban va emite, miercuri, actele de demitere ale mai multor prefecți și subprefecți.

Tot miercuri, Executivul are pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, care va începe la ora 14.00, un proiect de hotărâre pentru abrogarea deciziei de numire a lui Nelu Barbu în funcția de consul la Shanghai, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Proiectul de hotărâre pentru abrogarea hotărârii Guvernului nr. 746/2019 privind numirea unui consul general, se arată pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a Guvernului, care va începe la ora 14.00.
Pe 14 octombrie, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Nelu Barbu fusese numit, printr-o decizie a Vioricăi Dăncilă în funcția de consul la Shanghai.

Un alt proiect de hotărâre vizează abrogarea Hotărârii Guvernului nr. 565/2019 privind rechemarea și numirea unui consul general, conform sursei citate.

Prin acea decizie a fostului premier Viorica Dăncilă era rechemat Adrian Georgescu din calitatea de consul general, șef al Consulatului General al României la Milano, Italia. Prin aceeași hotărâre era numit în această funcție Tiberiu Mugurel Dinu.

Un alt proiect de hotărâre de urgență înscris pe ordinea de zi a ședinței de miercuri este cel pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare de Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului S.A. şi Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. în perioada 2019-2024.

Executivul mai are, miercuri, în analiză două informări după cum urmează:

„Informare privind stadiul elaborării şi avizării actelor normative privind activitatea ministerelor.

Informare privind activităţile derulate la nivelul MAI, în contextul desfăşurării procesului electoral pentru alegerea Preşedintelui României-Turul I (10 noiembrie 2019)”, a conchis sursa menționată.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea