Rămâi conectat

Actualitate

ASTĂZI: „Târgul Voluntariatului” şi „Bibliotecă vie”, la Alba Mall

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Complexul Comercial Alba Mall va găzdui joi, 16 mai, de la ora 17:00,  Volunt Expo – Târgul Voluntariatului.  În cadrul evenimentului vor avea loc dezbateri pe tema voluntariatului, dialoguri deschise cu specialişti din ONG-uri despre importanţa şi avantajele voluntariatului, la nivel comunitar dar şi  sub forma unei „Biblioteci vii.”

Biblioteca vie funcţionează ca o bibliotecă obişnuită – cititorii vin şi împrumută cărţi pentru o perioadă limitată de timp. După ce citesc cărţile, le returnează în bibliotecă, şi dacă vor, pot să mai împrumute o carte. Există însă două aspecte importante: Cărţiile sunt şi ele un fel de „Fiinţe Umane” şi intră într-un dialog personal cu cititorul.

Evenimentul face parte din cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului organizată la Alba Iulia şi trebuia să se desfăşoare iniţial în zona Catedralei Ortodoxe, însă organizatorii au schimbat locaţia din cauza vremii nefavorabile.

Săptămâna Voluntariatului continuă la Alba Iulia după programul următor:

Vineri  – 17 MAI:
Forum ONG – Social
Locaţie: Sediul Alumni UAB, Subsol Corp C, Universitatea 1 Decembrie 1918
Oră: 12:00
Forum ONG – Cultură
Locaţie: Sediul Alumni UAB, Subsol Corp C, Universitatea 1 Decembrie 1918
Oră: 15:00

Sâmbătă – 18 MAI :
Alternativă la vicii – Campanie stradală pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos
Locaţii: În zona Piaţa Iuliu Maniu, Parcul din Cetate, Bulevardul Transilvaniei, Realitatea TV, zona Piaţa Cetate
Oră: 10:00 – 12:00; 14:00 -15:00 şi 18:30 – 20:30
Atelier Creativ
Locaţie: Alba Mall – Atelier Creativ
Oră: 17.30 – 19.30

Săptămâna Naţională a Voluntariatului urmăreşte să mobilizeze cât mai multe organizaţii şi voluntarii pe care aceştia îi implică, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunităţii şi pentru a recunoaşte public activitatea voluntarilor.

Evenimentul este organizat de Centrul Județean de Voluntariat Alba în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, Primăria Alba Iulia, Arhiepiscopia Alba Iulia, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenților, Asociația SM Speromax, Asociația Pro Tinerețe, Fundația Comunitară Alba, Caritas, Alumni Alba Iulia, Alba Mall, Centrul de informare, consiliere și orientare în carieră din cadrul UAB, Agenția Națională Antidrog și Centrul de transfuzie sangvină.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea