Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Astăzi, ora 21.00, revenire în Champions League | Volero Le Cannet – Volei Alba Blaj, duel între campioane

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj revine două 3 ani în grupele Champions League, campioana României având meci astăzi, la ora 21.00, în deplasare cu Volero Le Cannet, meciul de debut din cadrul grupei B.

Între timp, aventura europeană a formației din “Mica Romă” a cuprins o semifinală în Cupa CEV (dublă cu Eczacibași Istanbul, viitoarea câștigătoare a trofeului, în acest an) și o finală în Cupa Challenge (pierdută cu Yesilyurt Istanbul, în 2021). Volero Le Cannet este deținătoarea eventului în Franța, iar în acest moment se clasaează pe poziția a 4-a a ierarhiei, cu 7 victorii și 3 înfrângeri. Principala contracandidată la locul secund, care ar asigura prezența în sferturile de finală, într-o grupă care le mai cuprinde pe Vero Volley Monza (Italai) și Prometey Dnipro (Ucraina), este un adversar deja tradițional pentru gruparea din Ardeal. Volei Alba Blaj s-a impus în cele 4 jocuri directe: 3-1 în deplasare (la debutul în Champions League, în octombrie 2015) și 3-1 la Sibiu (ianuarie 2016, în grupele celei mai importante întreceri continentale); respectiv în acest an, în sferturile Cupei CEV, 3-0 la Tg. Mureș și 3-2 în Franța, în retur.

Este clar că Vero Volley Monza este cea mai puternică echipă din grupa B și, la prima vedere, este favorită. Totuși, ei trebuie să dovedească pe teren acest lucru, chiar dacă au un lot foarte puternic. Noi ne batem cu Volero Le Cannet și cu SC «Prometey» Dnipro pentru locul doi. Cred că avem puterea să ne luptăm, de la egal la egal, cu toate echipele din grupă și că vom reuși să reprezentăm Blajul și România cu cinste și în această ediție a cupelor europene”, a prefațat întrecerea europeană antrenorul Stevan Ljubičić.

Până la finele acestui an Volei Alba Blaj mai are 3 întâlniri în Divizia A1, în ordine, cu FC Argeș Pitești (sâmbătă, ora 12.00), CSM Târgoviște (17 decembrie, acasă), Rapid București (28 decembrie, deplasare), iar miercuri, 21 decembrie, la Tg. Mureș va fi primul meci pe teren propriu din Champions League, cu Vero Volley Monza. În Divizia A1, Volei Alba Blaj a câștigat toate cele 7 întâlniri, dar e posibil să o piardă la “masa verde” pe ultima, 3-1 cu Dinamo București pe teren, întrucât a avut 6 jucătoare străine în teren în setul al 4-lea câteva faze.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea