Rămâi conectat

Sport

Astăzi, ora 19.00, la Tg. Mureș, în Champions League: Volei Alba Blaj – Volero Le Cannet, meci de totul sau nimic!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, de la ora 19.00, în Sala Sporturilor din Tg. Mureș, meciul Volei Alba Blaj – Volero Le Cannet din grupa B a Champions League va fi unul “de totul sau nimic” pentru reprezentanta României.

Încă de la tragerea la sorți a grupelor competiției continentale se prefigura un duel între cele două formații pentru poziția secundă a ierarhiei, întrucât Vero Volley Milano era considerată marea favorită. La prima reprezentație a anului în fața fanilor în întrecerea europeană echipa din “Mica Romă” este obligată să nu cedeze puncte, doar un succes cu 3-0 sau 3-1 menținându-i șansele în condițiile în care campioana din Franța are 4 puncte avans când mai sunt două jocuri de disputat (peste o săptămână, în 8 februarie, tot la Tg. Mureș vine SC Prometey Dnipro).

Cele 5 echipe clasate pe locurile secunde, plus cea mai bună echipă dintre acelea de pe locul 3 vor susține un play-off în urma căruia se vor stabili ultimele 3 formații calificate în sferturile de finală.

Primăria municipiului Blaj asigur deplasarea gratuită a suporterilor, plecarea fiind prevăzută azi, la ora 16.30 din fața Primăriei.

*Nebunie în tur

În 7 decembrie 2022, la revenirea după 3 ani în grupele Champions League, Volei Alba Blaj a pierdut, scor 2-3, un meci maraton ce a durat 144 de minute. Rusoaica Vita Akimova (20 de ani) a făcut 43 de puncte, iar vizitatoarele au ratat victoria după ce au revenit de la 0-1 și au condus 2-1 la seturi și 16-14 în setul 4, înregistrând primul eșec din cele 5 dispute cu Volero Le Cannet.

Este un meci foarte important, pe care l-am pregătit cu mare atenție. Suntem foarte motivați, avem încredere, sunt convins că vom juca la cel mai bun nivel posibil și că vom obține rezultatul dorit. Îi așteptăm la sală, alături de noi, în număr mare, pe suporterii noștri minunați pentru a crea din nou o atmosferă superbă, care ne va ajuta să obținem victoria”, a spus antrenorul Stevan Ljubičić.

Oponenta Blajului a reușit și alte rezultate surprinzătoare în Champions League: a pierdut în 5 seturi, în Cehia cu Prometey, însă a învins acasă, în ianuarie, pe Vero Volley, scor 3-2, succes care a aruncat în aer toate calculele. Pe de altă parte, elevele sârbului Milan Gršić sunt în criză în competițiile din Franța, cu 3 eșecuri succesive (unul în Cupa Franței) și o singură victorie în ultimele 5 confruntări, coborând pe poziția a 5-a după 17 etape (11 victorii și 6 înfrângeri).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea