Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Astăzi, ora 18.00, derby-ul CSU Alba Iulia – Sepsi SIC Sf. Gheorghe *Meci de risc maxim în Sala Universităţii “1 Decembrie 1918”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Derby-ul etapei a 22-a din Liga Naţională de baschet feminin se dispută astăzi, de la ora 18.00, în Sala CSU  Alba Iulia - Sepsi 58Universităţii “1 Decembrie 1918”, între CS Universitatea Alba Iulia (locul 4, 36 de puncte, 16 victorii şi 4 eşecuri, un joc mai puţin) şi ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe (poziţia secundă, 40 de puncte, 19 succese şi două înfrângeri). Va fi o confruntare incendiară, între cele două combatante iscându-se o rivalitate ce are şi sensuri de altă natură decât cele sportive. În fapt, în Cetatea Marii Uniri poposeşte liderul de drept al ierarhiei, deoarece CSM Târgovişte, prima clasată din acest moment, are un meci mai mult disputat decât Sepsi. Cu siguranţă, duelul baschetbalistic dintre CSU Alba Iulia şi Sepsi Sf. Gheorghe va depăşi sfera sportului, tensiunea între oponente amplificându-se după evenimentele petrecute în 1 aprilie 2013 în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”, în confruntarea directă din semifinalele Cupei. Atunci, un suporter vizitator a afişat un steag secuiesc, s-a creat o busculadă, forţele de ordine au intervenit, iar UDMR a ajuns să denunţe cazul la… Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării!
*100 de suporteri din Covasna
Întâlnirea capătă conotaţii aparte, întrucât clubul oaspete a anunţat deplasarea a 100 de suporteri, însă oficialii albaiulieni vor permite accesul în sală a doar jumătate dintre fanii din Covasna. “Respectăm regulamentul şi o să le asigurăm 10 la sută din capacitatea sălii. O să fim foarte atenţi la aceste chestiuni de organizare, am solicitat şi prezenţa Jandarmeriei la meci. Revenind la baschet, cred că s-a făcut prea multă vâlvă în jurul acestei întâlniri, s-a creat o rivalitate artificială. La urma urmei este o partidă de campionat, întâlnim liderul, dar sunt convins că vom câştiga”, a spus Bogdan Duma, preşedintele CSU Alba Iulia. Pe de altă parte şi galeria “Gruppo Arnsberg” promite că va face spectacol şi îşi va susţine favoritele la nivel maxim, bazându-se şi pe sprijinul venit de la “Legiunea a XIII-a Gemina” din Blaj.
*Cu echipa lui Popov, ultimul eşec!
5 noiembrie 2014 reprezintă data ultimei înfrângeri înregistrate de trupa din Covasna, tocmai în meciul din tur dintre cele două formaţii, adjudecat de CSU după un final dramatic, scor 77-74. De atunci, Sepsi Sf. Gheorghe a bifat o serie de 12 victorii la rând, iar gruparea vizitatoare este singura competitoare din actualul sezon ce a strâns doar două eşecuri. Sepsi este invincibilă în deplasare şi a învins rivalele din Târgovişte (62-51, în luna noiembrie) şi Arad (81-67, în 7 ianuarie 2015).
*Sprijin de la suporterii din Blaj!
În ciuda situaţiei încordate dintre combatante, ce a căpătat şi anumite accente interetnice, CSU Alba Iulia conduce cu scorul de 9-1 în meciurile directe. Albaiuliencele au 8 victorii consecutive, câştigând şi ultimele 5 jocuri din Sala Sporturilor „Szabó Kati”. Precedentele dispute s-au consemnat în finala mică a sezonului precedent, când printr-o dublă victorie (91-61 şi 75-65 în deplasare), CSU a obţinut medaliile de bronz. Ultimul joc ce a însemnat un eşec al „alb-albastrelor” a fost în martie 2013, în Covasna, când gazdele s-au impus cu 77-65.
*Revederi cu Harrison şi Părău
Este cert că echipa lui Zoran Mikes râvneşte o victorie care ar conta enorm în economia campionatului, într-un meci împotriva unei contracandidate. Din distribuţia oaspetelor fac parte şi două foste jucătoare ale CSU, americanca Taneisha Harrison şi conducătorul de joc AnneMarie Părău, ambele achiziţionate vara precedentă, ultima evoluând sezonul trecut sub comanda lui Miroslav Popov. “Alba Iulia are o echipă foarte bună, nu a pierdut deocamdată în CEWL, și se află pe locul 3 în Liga Națională. Sunt ajutați și de atmosfera din sala locală, deși după câte am auzit, mulți suporteri vor veni să ne încurajeze la fața locului. Ne vom pregăti foarte bine, vom lupta până la capăt și ne vom strădui să ne simțim bine pe teren, pentru a ne bucura și suporterii. Sper că și după acest meci vom fi neînvinși în partidele din deplasare”, a precizat antrenorul bosniac Zoran Mikes, pentru site-ul oficial al clubului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea