Rămâi conectat

Sport

Astăzi, ora 17.30, meci istoric la Galtiu, în Cupa României, Viitorul Sântimbru – Sănătatea Cluj

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Santimbru - AFC Unirea Alba Iulia 37Viitorul Sântimbru va întâlni Sănătatea Cluj, în primul tur al Cupei României, astăzi, 10 august, ora 17.30, la Galtiu,un meci special pentru reprezentanta judeţului Alba, care are parte de prima întâlnire din istorie cu o echipă din categoria competiţională superioară.

După ce a realizat cele mai importante rezultate din istoria clubului Viitorul Sântimbru, Dan Comşa a anunţat luna trecută că renunţă la activitatea fotbalistică, din motive profesionale, dar a cedat insistenţelor conducătorilor echipei din Liga a IV-a şi va reveni pentru confruntările de impact cu „viruşii verzi” în Cupa României, respectiv Mureşul Vinţu,  din 19 august. După plecarea sa, Ioan Pisoiu şi Ovidiu Barna s-au ocupat de pregătirea echipei, având dublă calitate de antrenori-jucători.

O să revin la aceste două jocuri importante, dar să nu se interpreteze că mă întorc definitiv. Este o decizie pe termen scurt, să-i ajut pe cei de la Viitorul Sântimbru pentru jocul din Cupa României, cu Sănătatea Cluj şi apoi în Supercupa AJF Alba de la Galda. Sănătatea este o specialistă a Cupei României, dar terenul propriu şi suporterii trebuie să fie reprezinte un avantaj pentru noi”, a declarat Dan Comşa. La interesanta partidă din competiţia “KO” este aşteptată o asistenţă numeroasă, ţinând cont că este o premieră în istoria localităţii, un duel cu reprezentanta altui judeţ.

*”Veteranul” Ovidiu Barna, amintiri cu „câinii roşii”

Pentru “veteranul” Ovidiu Barna, partida din Cupa României este una aparte, cel mai experimentat echipier al gazdelor (38 de ani) având amintiri plăcute legate de competiţia eliminatorie. “Unul dintre cele mai importante episoade ale carierei a fost duelul Dinamo – CS Zlatna, din 2009, din «16»-imile cupei. Ne-am dori să realizăm un asemenea parcurs şi cu Viitorul Sântimbru, dar va fi foarte dificil jocul cu Sănătatea Cluj, în condiţiile date”, a spus portarul Viitorului. Nici pentru “viruşii verzi” întâlnirea din turul inaugural al Cupei României nu vine într-un moment prea fericit, lucru recunoscut de antrenorul Marius Semeniuc. “Nu va fi deloc uşor, întâlnim un adversar bun, reprezentant al unui fotbal de calitate, cel din Alba, recunoscut la acest nivel. Nu ne aşteptăm să intrăm atât de devreme în cupă şi din acest motiv programul de pregătire ne-a fost încurcat. Ne dorim însă calificarea”, a precizat ex-uniristul, “principal” al Sănătăţii Cluj, antrenor care se va baza pe experimentaţii D. Matei şi Fl. Dan.

*Probleme de efectiv pentru gazde

Oficialii Viitorului doresc să se prezinte cât mai bine la ora jocului, reuşind să-i legitimeze pe nou-veniţii Saşa (Mureşul Luduş), Miheşan (Inter Singer), Chişu (Mureşul Luduş), Negrea (AFC Unirea Alba Iulia) sau C. Cristea (Rapid CFR Teiuş), însă au şi anumite probleme de efectiv. Din diverse motive, în distribuţia amfitrionilor nu se vor regăsi Negrea, C. Cristea şi Căt. Drăghiciu, plus Cr. Ivaşcu – indisponibil, de asemenea Pisoiu acuzând anumite probleme medicale. “Ştim că este un meci special pentru comună şi echipa de fotbal şi vrem să ne ridicăm la înălţimea momentului. Cupa României reprezintă o oportunitate excelentă de a face performanţă şi în acelaşi timp să promovăm imaginea localităţii. Ne propunem să mergem cât mai departe, cu toate că acest meci cu Sănătatea Cluj este unul în care şansele de calificare sunt împărţite”, a precizat Adrian Hulea, preşedintele Viitorului Sântimbru.

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea