Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Astăzi, ora 16.30, în Cupa României, CS Ocna Mureș – Unirea Ungheni | Meci pentru istorie: calificarea = duel cu Liga 1!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, de la ora 16.30, în turul 3 al Cupei României, meci cu o miză enormă între CS Ocna Mureș și Unirea Ungheni, colege în Seria 9 a eșalonului terț.

Asta întrucât calificarea în etapa următoare a competiției “KO”, ce are un nou format în această toamnă, ar aduce oportunitatea unei dispute cu o echipă din Liga 1 (adică Rapid, ”FC U” Craiova, UTA Arad, CS Mioveni, Chindia Târgoviște, Petrolul Ploiești, FC Hermannstadt și ”U” Cluj. Meciurile sunt stabilite pentru 28 și 29 septembrie). În play-off vor fi cele 24 de echipe calificate și 8 formații din Liga 1, cele clasate de la locul 9 în jos în ultimul sezon), iar FRF va premia calificarea cu suma de 4000 de euro.

Pentru Ocna Mureș ar însemna enorm dacă am reuși să accedem în etapa superioară. Ar fi un moment frumos pentru oraș, oamenii o să vină alături de echipă, având oportunitatea unui meci pentru istorie cu o formație din primul eșalon. Vrem să realizăm ceva deosebit în Cupa României și îmi doresc foarte mult să câștigăm. Avem în față una dintre cele mai puternice formații din serie, ce stă foarte bine din punct de vedere financiar, dar eu am încredere că putem să-i încurcăm”, a declarat antrenorul Dan Roman.

Din distribuția gazdelor va absenta și în acest meci Ceaca, însă vor fi disponibili portarul Fl. Stângă și atacantul D. Ghiță (nu au avut drept de joc împotriva Viitorului Cluj, fosta formaie)

Combatantele au un moral excelent după ultimele reprezentații în Liga 3: CS Ocna Mureș – prima victorie, 4-0 cu Viitorul Cluj, respectiv Unirea Ungheni – succes pe “Cetate”, 4-2 cu “alb-negrii”, cu Florin Istrate în rol principal. Până în acest moment ocnamureșenii (poziția a 6-a în Seria 9) au eliminat două conjudețene (3-1 în deplasare cu CSM Unirea Alba Iulia și 4-3 acasă cu Metalurgistul Cugir), iar formația din Mureș (locul secund în Seria 9) a avut parte de un meci nebun (16-15 după loviturile de departajare cu “virușii verzi”, 3-3 după 120 de minute). În sezonul precedent Unirea Ungheni a administrat două corecții aspre “Sodei dragă”, 4-0 acasă și un “set de tenis” (6-1) în deplasare, în noiembrie 2021.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea