Rămâi conectat

Sport

Astăzi, lângă Turnul Chindiei începe finala mare a campionatului *CSM Târgovişte – Volei Alba-Blaj, duelul-surpriză pentru titlu!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Astăzi începe cursa spre câştigarea titlului de campioană naţională la volei feminin, o dispută între CSM Târgovişte şi Volei Alba-Blaj. Este o finală surprinzătoare, puţin anticipată la startul sezonului, între echipele momentului în voleiul autohton. Gruparea din „Mica Romă” se află în faţa celei mai importante perioade a existenţei începută acum 4 ani, având oportunitatea să aducă în Alba primul aur în sporturile pe echipă. Programul ultimului act este următorul: *astăzi, ora 16.00 (direct la Digi Sport 3) şi mâine, ora 19.30 (la Digi Sport 2) – partide la Târgovişte; *luni, 27 aprilie şi marţi, 28 aprilie (ora 17.00, la Digi Sport) – în Sala “Timotei Cipariu” şi, dacă mai e nevoie, în 30 martie, la Târgovişte. Se anunță două întâlniri extrem de interesante și nu în ultimul rând un duel tactic între tehnicienii sârbi Dragan Nesic și Darko Zakoc. Să credem în şansele Blajului de a realiza o mare performanţă, după ce echipa şi-a îndeplinit obiectivul fixat, acela de a accede în finala mare a întrecerii.
*Speranţe într-un succes extern
CSM Târgovişte, apărută pe prima scenă cu un an în urma Blajului, a dat lovitura în semifinale, unde a doborât un Goliath autohton, eliminând campioana Ştiinţa Bacău. “Eu cred că Târgoviște este o echipă foarte bună și foarte bine motivată, dar cred că echipa noastră este mai bună în momentul de față și dacă vom juca la nivelul nostru cred că o vom învinge. Dar într-o finală se poate întâmpla orice”, a spus primarul Gheorghe Rotar, într-un interviu pentru blocaut.ro. Este o dispută atractivă, între echipe ajunse pe merit la “masa bogaţilor”, iar formaţia blăjeană nădăjduieşte să câştige măcar unul dintre cele două jocuri de lângă Turnul Chindiei, pentru a juca acasă cu titlul pe masă. “Puţini au gândit la începutul campionatului că finala va arata aşa. Mulţi pot spune că e o surpriză însă cred că ambele echipe îşi merită prezenţa la acest nivel. Va fi o confruntare interesantă, nu una între mine şi Dragan Nesic, ci o luptă în care va câştiga inspiraţia, forma jucătoarelor dar mai ales voleiul în general. La Blaj nimeni nu a uitat încă ultimul meci în compania CSM Târgovişte şi cu siguranţă dorinţa de revanşă e mare. Important e să ne canalizăm această dorinţă în direcţia corectă. Echipa noastră joacă fiecare meci cu gândul la victorie, dar trebuie să abordăm această finală în paşi siguri. Fetele sunt pregătite din toate punctele de vedere şi cu certitudine vor dori să îşi demonstreze valoarea. Ambele echipe intră în finală cu 50 la sută şanse, dar cel care va câştiga cu siguranţă va fi spectacolul sportiv”, a declarat antrenorul Darko Zakoc. În precedenta confruntare directă, la Târgovişte, în sezonul regulat, gazdele au învins cu 3-0, în 3 februarie, pe Volei Alba-Blaj, aducând presiunea în tabăra oponentelor. Blajul şi-a revenit apoi, a obţinut 10 succese consecutive, a eliminat CSM Bucureşti în semifinale în minimum de jocuri, seria magică frângându-se în semifinalele Cupei, la eşecul cu Dinamo de săptămâna trecută.
*La Târgovişte se joacă titlurile la baschet şi volei
Pe ardelence le aşteaptă o atmosferă incendiară în aceste prime două partide, anticipându-se preznţa unui public frenetic. Sunt momente unice pentru sportul dâmbovițean, care, pentru prima dată în istoria modernă se poate mândri cu două echipe calificate în finalele celor mai importante competiții naționale. Săptămâna Luminată poate fi considerată una istorică pentru iubitorii sportului din județul Dâmbovița. Timp de trei zile, Sala Polivalentă este gazda unui adevărat regal sportiv, lângă Turnul Chindiei disputându-se două finale naționale, la baschet și volei feminin. Aseară s-a jucat primul meci la baschet, între campioana CSM Târgovişte şi Sepsi Sf. Gheorghe (0-2 la general). Târgoviștencele au învins, după prelungiri, scor 79-77, pentru a susţine apoi, astăzi, de la ora 19.00, tot pe teren propriu, meciul al patrulea al finalei, în cuplaj cu duelul întâi din finala feminină dintre CSM Târgovişte şi Volei Alba-Blaj.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Start de sezon în trombă la mountain bike pentru Miruna și Radu Măda

Dan HENEGAR

Publicat

în

Miruna și Radu Măda, start de sezon în trombă la mountain bike Pentru Miruna și Radu Măda, supervizați de antrenorul Alexandru Avram și preparatorul fizic Lucian Nicolescu, sezonul de mountain bike a început în acest an în afara țării, cu un concurs în Serbia. Weekend-ul trecut, sportivii din Alba legitimați la CSM Mediaș și-au reprezentat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea