Rămâi conectat

Actualitate

ASTĂZI: IPS Irineu pune piatra de temelie pentru o nouă biserică în cartierul Orizont din Alba Iulia. Vezi cum va arăta!

Bogdan Presecan

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

IPS Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei va pune vineri, 20 iunie, de la ora 17.30, piatra de temelie pentru o nouă biserică în cartierul Orizont din municipiul Alba Iulia.

Biserica OrizontMai multe detalii despre acest eveniment ne-a oferit Părintele Sabin Vodă, parohul din Parohia Alba Iulia – Orizont:„Este o zi importantă pentru noi şi pentru toţi credincioşii din Alba Iulia, pentru că se binecuvintează locul unde se va ridica o biserică, iar biserica este loc de rugăciune, de tămăduire şi de sfinţire. Această slujbă de punere a pietrei de temelie şi de înfigere a crucii pe locul altarului o poate săvârşi doar episcopul, de aceea vineri va fi prezent ierarhul nostru, IPS Irineu, alături de mai mulţi preoţi şi, împreună cu credincioşii, care vor fi prezenţi, ne vom ruga ca Dumnezeu să ”binecuvinteze pe ctitori şi pe lucrători şi lucrul mâinilor lor să-l sporească şi cu pronia Sa cea dumnezeiască să înmulţească cu îndestulare toate cele de trebuinţă spre ridicarea şi terminarea acestei biserici” (fragment din slujbă). Este şi un nou început pentru noi, dar şi un moment de împlinire. Sunt paroh aici de trei ani şi jumătate şi, de când am venit, mi-am propus ca mai întâi să formez biserica cea vie, adică comunitatea credincioşilor şi apoi, împreună să zidim şi locaşul de închinare. Gândul pe care l-am avut când am început lucrarea pastorală aici a rămas, anume: de a ridica o biserică de zid, în cinstea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, un centru cultural-catehetic, dedicat Părintelui Arhimandrit Teofil Părăian, centru care va avea şi un altar închinat Sfântului Ierarh Grigorie Palama – unde vom sluji până la finalizarea lucrărilor bisericii şi o casă parohială, pentru a Proiect Orizontputea fi în mijlocul credincioşilor. După ce am obţinut terenul necesar unui astfel de proiect, Dumnezeu mi-a scos în cale arhitectul care să dea viaţă acestor gânduri: Dorin Ştefan Adam, originar din Alba Iulia, profesor de arhitectură la Facultatea de Arhitectură din Bucureşti. Pentru că este un proiect pentru comunitate ne-am propus să-i facem o prezentare publică, joi, 19 iunie, de la ora 19.00, la centrul cultural-catehetic de la Biserica Memorială Mihai Viteazul din Alba Iulia. Proiectul va fi prezentat de autorul lui şi alături de credincioşii parohiei noastre invităm pe toţi cei care doresc să vadă acest proiect şi să-l sprijine material şi financiar.

Avem aşadar două evenimente: joi seara, de la 19.00, prezentarea publică a proiectului de arhitectură, iar vineri, 20 iunie 2014, de la ora 17.30 slujba punerii pietrei de temelie a noii biserici din Parohia Alba Iulia-Orizont, slujbă care va fi oficiată de către IPS Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei. Vă invităm şi vă aşteptăm pe cât mai mulţi să fiţi alături de noi, în rugăciune, la acest început de drum: zidirea unei biserici în cinstea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena”.

Părintele Sabin Vodă, preotul paroh din Parohia Alba Iulia – Orizont reamintește că accesul spre cartierul Orizont se face de pe Calea Moţilor, la ieşirea spre Miceşti, pe strada Albac.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Detalii noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Ce urmează pentru marele actor după operație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Detalii noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Ce urmează pentru marele actor după operație Florin Piersic a suferit o operație complicată la Spitalul Foișor din București. În cadrul procedurii chirurgicale dificile, medicii i-au implantat actorului o proteză temporară dotată cu o pompă de antibiotic, destinată să sterilizeze zona afectată. Evoluția postoperatorie a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea