Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Astăzi începe a XV-a ediţie a Târgului Naţional de Turism Rural la Albac

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi începe a XV-a ediţie a Târgului Naţional de Turism Rural la Albac

 Ceea ce în 2005 începea timid, cu evidente stângăcii şi temeri, astăzi a devenit o adevărată sărbătoare a turismului national. Este vorba despre Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac cel mai longeviv de acest fel din ţară, marcă originală a Consiliului Judeţean Alba – care I-a creat şi care îl organizează an de an şi marcă a turismului rural din România.

În puţine cuvinte, târgul de la Albac înseamnă tradiţie, folclor, cunoaştere, investiţie. Adică turism rural, în cel mai cuprinzător sens posibil. E un eveniment care a crescut an de an şi care prin invitaţii, participanţii şi partenerii săi, a deschis calea spre turism în ţinutul vestit al Ţării Moţilor, în care Albacul – alături de celelalte mari comune din zonă, adică Arieşeni, Garda de Sus Scărişoara, Vadu Moţilor, Horea, Poiana Vadului, Avram lancu, Vidra e un adevărat nod turistic. Cu alte cuvinte, Albacul este aproape de cele mai importante destinaţii turistice ale Apusenilor, Gheţarul Scărişoara, Gheţarul Vârtop, Cheile Arieşului, biserica de lemn de la Gârda de sus şi zecile de peşteri sunt doar câteva dintre cele care merită a fi menţionate oricând. De fapt, Albacul e mai mult decât un vechi sat românesc. În 2005 a devenit staţiune turistică funcţionând, astfel, drept cadrul ideal pentru evenimente dedicate turismului rural. Zeci de pensiuni, vile şi cabane stau la dispoziţia turiştilor în orice anotimp, fiind locul potrivit în special pentru turismul de familie.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Târgul de Turism Rural a fost dintotdeauna o reflectare a acestui context turistic, având un program care, anual, a încercat să evidenţieze principalele aspecte ale turismului rural. Concursuri de pescuit, de gastronomie, târguri meşteşugăreşti, expuneri de oferte turistice întâlniri între agenţii de turism şi proprietari de pensiuni, seminarii pe teme de managemen turistic, drumeţii montane, focuri de artificii, concerte şi bineînţeles, multă voie bună – asta înseamnă în fiecare an începând cu 2005.

Li se cuvin mulţumiri în special celor trei parteneri permanenţi ai Primăria Comunei Albac în organizarea târgului şi anume Consiliului Judeţean Alba, Asociaţia Proprietarilor de Pensiuni, Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), fără de care târgul n-ar fi existat. La împlinirea a 15 ani de turism în Ţara Moţilor, vă mulţumim tuturor pentru sprijin şi vă aşteptăm cu drag la Albac, la o întâlnire cu tradiţia şi turismul verde!

Mircea MORAR, administratorul public al comunei Albac

Încă de la început Târgul de Turism de la Albac a fost gândit ca un eveniment de anvergură, care să dăinuie în timp, făcând parte dintr-o strategie mai largă a Consiliului Judeţean Alba de promovare a mediului rural şi în special a potenţialului turistic al zonei Munţilor Apuseni. Acum, după 15 ani, judeţul Alba este binecunoscut deja în întreaga ţară pentru tradiţiile sale păstrate cu sfinţenie, pentru cultura sa tradiţională deosebită şi pentru locurile sale pitoreşti. Altfel spus, judeţul Alba este deja binecunoscut pentru calitatea şi bogăţia turismului rural ce s-a dezvoltat în ultimii ani aici. Turismul este un sector în care întotdeauna mai este ceva de lucru, în care apar mereu noi provocări. Tocmai de aceea, Târgul de Turism de Albac a devenit, în ultimii ani, şi un for al specialiştilor din domeniul turimului rural, în care se discută şi se analizează problemele şi provocările acestui sector, ce va putea promova cu succes Romania în orice colţ de lume.

De aceea, peste 10 ani, Târgul de Turism de la Albac va fi tot aici, promovând locuri şi oameni minunaţi.

Ion DUMITREL, preşedintele Consiliului Judeţean Alba

          Stimaţi oaspeţi, iată-ne la cea de a XV-a ediţie a Târgului Naţional de Turism Rural de la Albac! Vă mulţumim că ne onoraţi cu prezenţa şi speram ca zilele petrecute alături de noi să vă aducă rezultatele aşteptate, oportunităţi de afaceri, să vă permită descoperirea câtorva secrete ale acestei zone.

Tiberiu TODEA, primarul comunei Albac


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Din 7 mai, consultațiile medicale în regim ambulatoriu se efectuează în noul spațiu, din incinta SJU Alba Iulia: Cum se fac programări

Ziarul Unirea

Publicat

în

Din 7 mai, consultațiile medicale în regim ambulatoriu se efectuează în noul spațiu, din incinta SJU Alba Iulia: Cum se fac programări Începând de marți, 7 mai 2024, consultațiile medicale în regim ambulatoriu se efectuează în noul spațiu, proaspăt amenajat, din incinta Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia. Astfel, ambulatoriul de pe strada Mușețelului, nr. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea