Rămâi conectat

Curier Județean

Astăzi încep examenele de corigență, pentru elevii de clasa a VIII-a

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii de clasa a VIII-a susțin în perioada 18-20 august examenele de corigență 2014, conform calendarului publicat de Ministerul Educației Naționale. În județul Alba sunt așteptați 160 de candidați, care, dacă promovează materiile picate, se pot înscrie la admiterea în clasa a IX-a, pe locurile rămase libere, în a treia etapa de repartizare computerizată.

Prima sesiune a examenelor de corigență a fost în perioada 6-7 august și a fost rezervată elevilor din anii terminali de liceu.

În perioada 18-20 august, elevii de clasa a VIII-a vor fi examinați la materiile la care nu au obținut media 5, iar dacă vor promova, vor putea participa la a III-a etapă de repartizare computerizată în învățământul liceal. În cazul în care nu vor promova examenele, aceștia vor repeta anul școlar.

În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în 4-5 septembrie, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.

Conform calendarului publicat de MEN în perioada 1-5 septembrie au loc examenele de corigență pentru clasele din învățământul primar, clasele din învățământul gimnazial, liceal și profesional (altele decât cele terminale) și clase din școala postliceală și de maiștri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea