Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Astăzi debutează Cupa României la volei feminin | Volei Alba Blaj – Medicina Tg. Mureș, vineri, de la ora 17.00, în sferturi

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj, campioana României, vrea să-și păstreze în panoplie Cupa României, trofeul pe care l-a adjudecat în 2019, la ultima ediție disputată. Echipa din “Mica Romă”, angrenată pe trei fronturi, își propune să cucerească tot, pentru a celebra aniversarea unui deceniu de la înființarea clubului.

Cum CS Medgidia nu s-a prezentat, fiind decimată de pandemia de coronavirus, echipa Darko Zakoc își știe adversarul din sferturile de finală, meci programat în Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca, vineri, 19 februarie, de la ora 17.00, contra echipei Medicina Tg. Mureș (ultima poziție în ierarhia Diviziei A1, cu numai 6 puncte), deci se poate spune că blăjencele sunt deja calificate în semifinalele de sâmbătă (oponentul se va stabili, prin tragere la sorți, în cursul zilei de vineri, după încheierea celor trei întâlniri din sferturile de finală).

*Semifinalele și finala, pe TVR 3

De joi (18 februarie) până duminică (21 februarie), Federația Română de Volei organizează turneul Cupei României la volei feminin, la finalul căruia va fi cunoscută câștigătoarea trofeului ediției din acest an. Ca și în cazul întrecerii masculine, care a avut loc cu trei săptămâni în urmă (Dinamo a învins SCMU Craiova, scor 3-1), și această competiție va avea loc tot în sistem turneu, o premieră în istoria ei. Semifinalele și finala vor fi televizate în direct pe TVR 3 sau pe TVR Cluj (o semifinală). În mod tradițional, Cupa României se disputa, în prima și a doua fază, cu partide tur-retur.

Din cauza pandemiei de coronavirus, s-a adoptat varianta unei singure manșe, care să fie eliminatorie. Ca și în anii precedenți, primele patru clasate ale sezonului trecut în Divizia A1 au fost calificate automat în faza a II-a, care corespunde sferturilor de finală. Ele își vor afla adversarele după disputarea fazei I, programată joi, 18 februarie. În mod normal, la acest turneu ar fi trebuit să participe 12 echipe – toate din Divizia A1. Doar că, din cauza cazurilor de coronavirus din lot, CS Medgidia, ocupanta locului 4 în prima divizie, nu va putea juca. De acest lucru profită adversara ei din primul tur, CSU Medicina CNUE Tg. Mureș, care s-a calificat direct în faza a II-a. Astfel, în primul tur se vor disputa partidele: Rapid – CSO Voluntari 2005, CSU Belor Galați – CS “U” NTT Data Cluj și FC Argeș – CSM Lugoj.

Volei Alba Blaj, echipa ce a dominat voleiul feminin autohton în ultimii ani, cu 5 din ultimele șase 6 campionate câștigate (excepție 2018, CSM București), își propune să adauge în vitrină a treia Cupă a României, după trofeele adjudecate în 2017 (3-0 cu Știința Bacău în finală) și 2019 (3-1 în ultimul act cu CSM Târgoviște), ediții când a reușit eventul intern (cupă și campionat). Ediția 2019/ 2020 nu s-a disputat din cauza pandemiei de coronavirus.

Program: *joi, 18 februarie, faza I: ora 11.00, Rapid – CSO Voluntari; ora 14.00, Belor Galați – “U” NTT Data Cluj, ora 17.00, FC Argeș – CSM Lugoj. *vineri, 19 februarie, faza a II-a: ora 11.00, Rapid/ CSO Voluntari – Știința Bacău, ora 14.00, CSM Târgoviște – Belor Galați/ ”U” Cluj; ora 17.00, Medicina Târgu Mureș – Volei Alba Blaj; ora 20.00 Dinamo – FC Argeș/ CSM Lugoj; *sâmbătă, 20 februarie, semifinale: ora 14.00, semifinala 1 (direct la TVR 3); ora 17.00, semifinala 2 (direct la TVR Cluj); *duminică, 21 februarie, finala: ora 14.00 (în direct la TVR 3).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea