Rămâi conectat

Sport

Astăzi, de la ora 19.00, un nou examen european *Tauron MKS Dabrowa Gornicza – Volei Alba-Blaj, în optimile Cupei CEV

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj Final Bucurie CEV32Volei Alba-Blaj susţine astăzi, de la ora 19.00 (ora României) al treilea său examen european, întâlnirea urmând să fie transmisă în direct pe Digi Sport 3. Este vorba de manşa tur din optimile de finală ale Cupei CEV, a doua întrecere continentală ca şi anvergură, partidă în deplasare cu Tauron MKS Dabrowa Gornicza, din Polonia. Formaţia din „Mica Romă” abordează acest joc din postura de lider al întrecerii interne, deşi a piedut în mod controversat, scor 2-3, derby-ul cu CSM Bucureşti. Întâlnirea retur este programată miercurea viitoare, în 17 decembrie, în Sala „Transilvania” din Sibiu, de la ora 18.00. „Suntem încrezători înaintea meciului şi mergem să ne jucăm şansele. Ştim că ne aşteaptă o confruntare dificilă, împotriva unui adversar puternic, reperezentantul unui campionat foarte valoros. Firesc că ne propunem să realizăm un rezultat cât mai bun, astfel încât să avem posibilitatea să tranşăm soarta calificării în retur, la Sibiu”, a declarat preşedintele Sergiu Ştefănescu. Volei Alba-Blaj escaladează un alt nivel, o dispută de calibru, în care ştacheta a fost ridicată prin performanţa înregistrată până în prezent.

*Deplasare cu autocarul

Voleibalistele din Blaj au efectuat deplasarea cu autocarul, cei peste 810 kilometri fiind parcurşi în două etape, cu o escală de o noapte la Satu Mare. Debutantă în cupele europene, echipa ardeleană a scos din cursă în „16”-imile de finală pe vicecampioana Elveţiei, Volley Koniz, după 2-3 şi 3-0. Raportat la campionatul polonez, Natasha Matseichyk (Belarus) este familiarizată cu acest stil, întrucât în stagiunea 2012-2013 a evoluat pentru Siodemka Legionovia. Pe de altă parte însă, în distribuţia amfitrioanelor se regăseşte o altă jucătoare din Belarus, Katsiaryna Zakreuskaya (accidentată momentan), obişnuită cu voleiul din România, după experienţele trăite la Tomis Constanţa şi Ştiinţa Bacău (în acest an).

*Polonezele l-au eliminat pe Branko Gajic

Tauron MKS (foto) reprezintă un municipiu din voievodatul Silezia şi se regăseşte la al doilea test european cu o combatantă din ţara noastră, după ce în turul anterior a scos din competiţie pe Dinamo Bucureşti, condusă de Branko Gajic, după o dublă victorie, 3-1 şi 3-2. Un club înfiinţat în 1992 are în palmares o semifinală de Cupa CEV în 2012, două cupe şi două supercupe ale Poloniei. Oponenta Blajului a fost în 2013 vicecampioană, iar în ediţia anterioară a terminat pe poziţia a patra. Elevele antrenorului argentinian Juan Manuel Serramalera (42 de ani) sunt poziţionate pe locul al şaselea în clasamentul intern, iar ultimul joc l-au câştigat cu 3-1 împotriva formaţiei Budowlani Lodz. Aşadar, o nouă experienţă, dar şi speranţe în Europa pentru Volei Alba-Blaj, grupare ce nu poate conta pe serviciile internaţionalei Ioana Nemţanu (absentă din pricina unei accidentări), reintrarea sa fiind aşteptată pentru partida retur.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea