Rămâi conectat

Sport

Astăzi, de la ora 16.30, Voinţa Sibiu – FC Unirea „Alb-negrii” după puncte pe Cibin

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În prologul etapei a 21-a a seriei vestice, astăzi, de la ora 16.30, pe stadionul „Municipal” din Sibiu, se va desfăşura partida dintre CSU Voinţa Sibiu şi FC Unirea Alba Iulia, joc televizat în direct pe Dolce Sport. Duelul opune două garnituri ce au pornit stagiunea cu obiective diferite, nou-promovata de pe Cibin condusă de antrenorul timişorean Alexandu Pelici cu gândul la menţinere, iar gruparea din Cetatea Marii Uniri tânjind după revenirea rapidă în elită. Acum însă, adversarele se găsesc pe poziţii diametral opuse, amfitrionii, cu cea mai bună defensivă din primele două eşaloane (6 goluri încasate în 18 jocuri) şi situaţi pe poziţia secundă, râvnesc la Liga 1, iar vizitatorii tremură în subsol, pe penultimul loc, la 18 puncte distanţă de CSU Voinţa Sibiu. Se anunţă o confruntare cu armele pe masă, o partidă specială, încărcată de orgolii şi ambiţii, întrucât în ambele tabere sunt jucători şi antrenori ce au activat în celelalte culori.
*Probleme cu Spătaru
Pe lângă suspendarea lui Ad. Câmpeanu, antrenorul Gabriel Stan nu poate conta nici pe serviciile mai vechilor accidentaţi Bucurică, M. Pistol, T. Stan, Negură şi Bălaş. Mijlocaşul Bogdan Spătaru nu este apt sută la sută, iar în cazul în care nu va fi recuperat, pe postul său în banda dreaptă ar urma să apară o improvizaţie. „Deşi întâlnim o echipă a cărei forţă este recomandată de locul secund, suntem optimişti. Voinţa Sibiu are o formaţie harnică, fără mari valori individuale, dar care formează un grup unit”, a prefaţat Gabi Stan întâlnirea de astăzi. „Le-am transmis jucătorilor să fie încrezători, pentru că doar adversarii au de pierdut în cazul unui scor nefavorabil. Presiunea este pe echipa lui Pelici, însă nici noi, în situaţia dată, nu ne permitem să fim relaxaţi”, a concluzionat Stan, indecis în privinţa formulei de start şi a înlocuitorului lui Spătaru.
*Călin Cristea – căpitan
Proaspăt revenit la FC Unirea, Călin Cristea va purta banderola de căpitan al „alb-negrilor” în disputa de pe Cibin, în absenţa lui Ad. Câmpeanu. „Cu toate că avem parte de un duel foarte dificil, cu o echipă ce pierde greu puncte, cred că putem realiza un rezultat pozitiv, dar nu trebuie să le oferim spaţii”, a apreciat fotbalistul întors de la Pandurii Tg Jiu. „Nu ne gândim la revanşa pentru jocul din tur, noi tratăm fiecare meci cu gândul de a scoate maximum. Ţinând cont că la Alba Iulia s-au schimbat foarte multe, nu e un dezavantaj pentru Unirea faptul că Pelici antrenează echipa sibiană”, a spus Călin Cristea, care ar putea evolua din nou pe un post inedit, în spatele vârfului. „Am venit acasă, la formaţia din oraşul natal cu gândul să joc şi să ajut Unirea. Indiferent unde voi fi folosit, îmi doresc să pun umărul la îndeplinirea obiectivului, menţinerea în eşalonul secund”, a încheiat fotbalistul în vârstă de 22 ani.
Echipa probabilă: Pascal – Bălu, Y. Camara, Potopea, Al. Giurgiu – N. Stanciu, Pleniceanu, D. Militaru, Boboc – C. Cristea – S. Mureşan *Arbitri G. Rădulescu (Bucureşti), Cl. Florea (Piteşti), D. Vlad (Târgovişte), rezervă Teodora Albon (Cluj Napoca); observatori M. Prunariu (Tg Jiu), T. Satmari (Tg Mureş).
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea