Rămâi conectat

Sport

Astăzi, Avântul Reghin – Unirea Alba Iulia, finala supraviețuirii | “Alb-negrii”, cu Sabia lui Damocles deasupra capului!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Astăzi, de la ora 15.00, în “orașul viorilor”, meci de totul sau nimic pentru Unirea Alba Iulia, “lanterna roșie” a Seriei a 9-a din Liga a 3-a.

Formația din Cetatea Marii Uniri este singura combatantă din serie ce nu a marcat și nu a strâns puncte în cele două jocuri din acest an și abordează această finală a supraviețuirii de pe ultima poziție a clasamentului, la 7 puncte în spatele Avântului Reghin, formație situată pe locul al 8-lea. Sub nicio formă “alb-negrii” nu-și permit să se întoarcă cu tolba goală din disputa contracandidatelor la evitarea retrogradării, un alt pas greșit fiind sinonim cu o situație de-a dreptul complicată înaintea ultimelor 10 jocuri din play-out. Reghinenii au remizat alb în tur pe “Cetate”, când Ciorgovean a fost eroul întâlnirii, iar în acest an au scos o remiză în deplasarea cu Sănătatea Cluj, meci în care au revenit după ce au fost conduși de “virușii verzi” cu 3-1 în minutul 70 (un punct venit după 3 insuccese). Interesant este faptul că Avântul a pornit în trombă sezonul, cu maximum de puncte în primele 3 dispute, însă a alunecat spre subsol după o prelungită serie nefastă: ultima victorie (1-0, acasă cu Sticla Turda) datează de 6 luni și jumătate (10 septembrie), adunând doar 6 puncte în 14 întâlniri!

Fosta prim-divizionară are nevoie de puncte ca de aer în bătălia în care punctele cântăresc dublu, iar în această săptămână în procesul de pregătire s-a implicat președintele Mihai Dăscălescu, în încercarea de a scoate echipa din criză. Pe de altă parte, vizitatorii speră să rezolve situațiile “stranierilor” Oluwaseun Agbomoniyi (nigerian, 21 de ani, mijlocaș de bandă dreaptă, ex-Foresta Suceava, prezent de mai bine de o lună la antrenamente) și Yuanis Mokou Temdieu (belgian, 21 de ani, crescut de Anderlecht, a evolat și în UEFA Youth League, ultima dată la Bodens BK, Suedia).

Este obligatoriu să luăm puncte la Raghin! Întâlnim o contracandidată într-un meci decisiv și e nevoie să câștigăm, altfel situația va deveni critică”, a transmis “principalul” Marcel Rusu.

În continuare va absenta mijlocașul Mâlnă (probleme cu spatele). Formația albaiuliană va debuta în play-out cu o altă deplasare, la Bistrița, Gloria având, conform programării două dispute acasă, în ordine, cu echipe din Alba, Unirea Alba Iulia (2 aprilie) și CS Ocna Mureș (9 aprilie).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea