Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Asociația Pro Infrastructură, despre accidentele TERIFIANTE tot mai dese: „Poliția Română privește cu nepăsare și complicitate cele mai evidente încălcări ale legii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Asociația Pro Infrastructură, despre accidentele TERIFIANTE tot mai dese: „Poliția Română privește cu nepăsare și complicitate cele mai evidente încălcări ale legii”

Asociația Pro Infrastructură a lansat un semnal de alarmă, în urma accidentelor rutiere tot mai de întâlnite în ultima perioadă, susținând că acestea ar putea fi diminuate în condițiile în care legislația rutieră ar fi aplicată mai temeinic de către poliția rutieră.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Multitudinea de accidente rutiere recente, unde zeci de persoane și-au pierdut viața în urma coliziunilor frontale, precum și ciudatul fenomen de masă în care mai mulți șoferi au întors nonșalant pe Autostrada A2 mergând intenționat pe contrasens, ne îndeamnă să avem o discuție mai largă despre siguranță pe șosele.

Autostrăzile singure nu aduc izbăvirea de accidente mortale. E nevoie de disciplină în trafic care se obține prin aplicarea legii de către Poliția Rutieră și înăsprirea pedepselor pentru contravenții și infracțiuni în trafic.

Mult prea des Poliția Română privește cu nepăsare și complicitate cele mai evidente încălcări ale legii: șoferi cu telefonul la ureche, alții fără centură sau cu farurile stinse. Oprind contravenienții polițistul poate verifica ITP-ul, starea anvelopelor și funcționarea luminilor. Acestea sunt acțiuni simple ce pot fi aplicate azi.

Ne întrebăm dacă letargia polițiștilor le e inspirată de la vârf, de la însuși ministrul adormit – la figurat – al internelor. Domnule Bode, faceți ceva, orice, să dați un impuls Poliției Rutiere să aplice legea, chiar aia permisivă pe care o avem. Sancționând contravenienții pericol public veți salva viețile celor nevinovați.

Iar dacă timpul vă permite aplecați-vă asupra pedepselor din lege. Analizați cauzele pentru care atât de mulți dintre cei sancționați nu-și plătesc amenzile, iar șoferii care ucid din culpă o familie întreagă scapă cu câteva luni și alea cu suspendare. Domnule ministru, arătați-ne că vă preocupă, arătați-ne că lucrați.

Noi credem că aveți destui oameni în instituție pe care vă puteți baza ca să faceți îmbunătățirile necesare. Unii dintre ei ne scriu pe adresa asociației și ne spun despre lipsurile de la locul de muncă. Ei sunt atât dintre cei tineri care încă văd în Poliție un ideal, cât și dintre cei cu experiență care intervin primii la carnagii. Căutați-i și dumneavoastră, întrebați-i ce au nevoie ca să fie eficienți.

În ziua de după accidentele mortale rezultate din coliziuni frontale, domnul Bode face pe niznaiul și ne vorbește propagandistic despre principalele cauze ale acestora în opinia sa: indisciplina pietonilor și cea a bicicliștilor. Ave(a)m așteptări mai mari de la ministrul care are în subordine Poliția Rutieră!”, transmite Asociația Pro Infrastructură, prin intermediul paginii de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pacienții asigurați în sistemul de sănătate ar putea beneficia de un nou drept: Ce presupune terapia durerii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pacienții asigurați în sistemul de sănătate ar putea beneficia de un nou drept: Ce presupune terapia durerii Pacienții asigurați în sistemul de sănătate se vor bucura de un nou drept – terapia durerii, potrivit unui proiect de lege aflat la Senat. Deși extrem de supărător, simptomul a fost neglijat până acum pentru că tratamentul bolii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea